Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 24 augustus 2010

Gemeente zet samenwerking met reclassering voort


De gemeente Ede werkt sinds januari 2008 samen met de Stichting Reclassering Nederland. Door deze samenwerking voeren mensen hier in Ede hun taakstraf uit. Dit gebeurt door het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in de openbare ruimte van de gemeente. Uit een evaluatie blijkt dat de samenwerking en inzet van taakgestraften goed verloopt. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de samenwerking met de Stichting Reclassering Nederland voor onbepaalde tijd voort te zetten.

In de afgelopen twee jaar zijn mensen met een taakstraf ingezet voor het onderhouden van de industrieterreinen Frankeneng en Heestereng. Ook kunnen ze worden ingezet bij werkzaamheden langs de doorgaande routes in de bebouwde kom. Bij de selectie van deze mensen wordt rekening gehouden met de reden van hun taakstraf. Het gaat daarbij vaak om de wat `lichtere' vergrijpen. Bij de voortzetting van de samenwerking wordt straks ook gezorgd voor werk in de winterperiode. Daarbij zal het gaan om reparaties van bijvoorbeeld bankjes en speeltoestellen.

De gemeente houdt wel het voorrecht om extra voorwaarden te stellen bij de selectie van de taakgestraften. Ook kan de gemeente de samenwerking op elk moment beëindigen.