Gemeente Ede

Nieuwsberichten

dinsdag, 24 augustus 2010

Bestemmingsplan tijdelijk beheer kazerneterreinen Ede vastgesteld

Door: afdeling Communicatie

Het college van burgemeester en wethouders van 24 augustus 2010 heeft het bestemmingsplan `Tijdelijk beheer kazerneterreinen Ede' vastgesteld. Dit bestemmingsplan gaat over (gedeelten van) de kazerneterreinen, die de gemeente per 1 januari 2011 in eigendom krijgt.

Tijdelijk beheer

De herontwikkeling van deze kazerneterreinen zal gefaseerd plaatsvinden en naar verwachting langer dan 10 jaar duren. In de periode vanaf 1 januari 2011, totdat het gebied volledig is herontwikkeld, zullen de gebouwen en gronden tijdelijk beheerd worden. Bij het soort functies dat geschikt is voor tijdelijk beheer kan onder meer gedacht worden aan kantoorfuncties, lichte bedrijvigheid, maatschappelijk instellingen, (dag)horeca, scholen en anti-kraakbewoning. Deze functies passen niet in het geldende bestemmingsplan.

Definitieve herontwikkeling

Daarom is het bestemmingsplan `Tijdelijk beheer kazerneterreinen Ede' opgesteld. Het plan is met name gericht op de functiewijziging van te handhaven gebouwen en gronden, met het oog op tijdelijk gebruik en/of verhuur. Voor de definitieve herontwikkeling van de kazerneterreinen zullen te zijner tijd stedenbouwkundige plannen en daarop gebaseerde nieuwe bestemmingsplannen worden opgesteld.

Gemeenteraad

Op het ontwerp-bestemmingsplan zijn vijf zienswijzen ingediend. De commissie Ruimtelijke Ontwikkeling zal op 20 september 2010 het bestemmingsplan, inclusief de Nota Zienswijzen, behandelen. Op 30 september 2010 staat het bestemmingsplan op de agenda van de gemeenteraad.