FNV KIEM

Pensioenmaatregel Donner treft PNO Media niet

dinsdag 24 augustus 2010

Momenteel is er veel publiciteit over het korten van pensioenen als gevolg van een recent besluit van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De minister heeft aangekondigd dat een aantal pensioenfondsen in Nederland moet overwegen om eind 2010 de pensioenen te korten. Dit heeft ook bij PNO Media geleid tot verontruste reacties bij deelnemers en pensioengerechtigden.

Deze zorg is onnodig. De maatregel geldt alleen voor pensioenfondsen die eerder al kortingsmaatregelen in hun herstelplannen hebben moeten opnemen. Omdat PNO Media geen kortingsmaatregel in haar herstelplan van 2009 heeft moeten opnemen, behoren zij niet tot de groep van maximaal 18 pensioenfondsen die uiterlijk per 1 januari 2011 korting van pensioenen moet overwegen.

Geen kortingsmaatregel in herstelplan PNO Media De reden dat er geen kortingsmaatregel is opgenomen in het herstelplan is dat wij verwachten ook zonder een kortingsmaatregel binnen 5 jaar te kunnen groeien naar de minimaal vereiste dekkingsgraad van 104,3%. Korten betekent dat de pensioenen moeten worden verlaagd voor zowel mensen die pensioen ontvangen als voor mensen die pensioen opbouwen. De pensioenmaatregel van Donner heeft geen gevolgen voor het huidige herstelplan van PNO Media. Er verandert voor PNO Media in de praktijk op dit moment dus niets. Voor alle duidelijkheid: het valt niet geheel uit te sluiten dat de wetgever PNO Media later toch verplicht tot het korten van pensioenuitkeringen en opgebouwde pensioenen.

Herstel PNO Media op schema
De dekkingsgraad van PNO Media ligt eind juli 2010 op het `herstelpad' in het herstelplan.
Entertainment & Media