Gemeente Best

Toekomstvisie Sportaccommodaties

24-08-2010

Om te komen tot een toekomstbestendige inrichting van de sportinfrastructuur in Best is de Toekomstvisie Sportaccommodaties opgesteld. Rekeninghoudend met de (bijgestelde) bevolkingsprognose en relevante (maatschappelijke) ontwikkelingen wordt in de Toekomstvisie Sportaccommodaties een doorkijk geboden in de verwachte ontwikkeling van de sportbehoefte in de gemeente Best.

Om in de huidige en toekomstige noodzakelijk geachte behoefte aan sportvoorzieningen te kunnen voorzien, heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten de Raad voor te stellen om op zowel sportpark de Leemkuilen als sportpark Naastenbest nieuwe buitensportvoorzieningen te realiseren.

Tevens heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten de Raad voor te stellen om de hiertoe benodigde financiële middelen van EUR 5,8 miljoen op te nemen in de programma begroting voor 2011. In de meerjarenbegroting was reeds een bedrag opgenomen van EUR 3,4 miljoen. De realisatie van een derde sportpark wordt door het College van Burgemeester en Wethouders niet noodzakelijk geacht.

De raad behandelt de Toekomstvisie Sportaccommodaties op 6 september 2010 (commissie) en 20 september 2010(raadsvergadering). U kunt de Toekomstvisie Sportaccommodaties en het raadsvoorstel hier downloaden (deze openen als pdf in een nieuw venster):