Woningcorporatie Ymere

Bouw Groenoord start dit jaar

24-8-2010

Na de zomer opening informatiecentrum voor de nieuwe wijk Groenoord in Leiden .

De bouw van de eerste woningen van de wijk Groenoord gaat nog dit jaar van start. Ontwikkelaar Groenoord CV, bestaande uit Ymere en PFC2, heeft hiertoe besloten. Hiermee wordt de realisatie van de nieuwe wijk Groenoord in Leiden een feit.

Het besluit is genomen nadat de rechtbank in Den Haag op 20 juli 2010 een beroep op het afgeven van de bouwvergunning ongegrond verklaarde.

Waterwoningen
Als eerste wordt gestart met de bouw van 47 waterwoningen. Na de zomer wordt op locatie een informatiecentrum geopend voor potentiële kopers en andere belangstellenden voor de plannen van de nieuwe wijk. In Groenoord wordt een diverse wijk met 500 koop- en huurwoningen, kantoren, bedrijfsgebouwen en voorzieningen.

De eerste waterwoningen worden gebouwd door Ouwehand Bouw. Zodra de bouwplanning gereed is, zal de precieze start bouw bekend zijn. In ieder geval zal de start bouw dit jaar plaatsvinden.

Actuele situatie
Momenteel zijn de Van der Werfhal en parkeergarage gesloopt om ruimte te geven aan de realisatie van fase I van Groenoord. Deze bestaat uit het gedeelte laagbouw met onder meer de 47 waterwoningen. Na de zomer wordt gestart met verwijderen van funderingen en verhardingen en het bouwrijp maken van het terrein. De grote Groenoordhal wordt op een later moment gesloopt, naar verwachting 2011.

Leidse stadsbuurt voor verschillende groepen
Groenoord zal de sfeer ademen van een echte Leidse stadsbuurt met een aanbod voor verschillende doelgroepen. Veel kenmerken uit de architectuur van het centrum van Leiden komen terug in de wijk, zoals grachten, hoge huizen, historisch ogende gevels en langwerpige ramen. Er worden zon 500 woningen gerealiseerd met zowel koop in diverse prijsklassen als sociale huur. Ook komen er kantoren, bedrijfsgebouwen en voorzieningen.

Impuls verkoop en infocentrum
Na de zomer wordt de verkoop van de woningen geïntensiveerd en wordt er een informatiecentrum op locatie geopend. De verwachting is dat nu er groen licht is voor start van de bouw, de verkoop van de resterende woningen voorspoedig zal verlopen omdat er een grote vraag is in Leiden en omgeving naar deze woningen.

Meer informatie over het project en verkoop: www.vanhallennaarhuizen.nl