Integer Groep verzelfstandigd


WORMERVEER, 20100824 -- Het zittende management is overeengekomen Integer te kopen van Ordina en gaat zelfstandig verder. De Integer Groep bestaat uit de vennootschappen Integer Noord Nederland B.V., Integer Zuid Nederland B.V. en Integer TWO B.V. "De verzelfstandiging stelt de onderneming in staat nog sneller en flexibeler in te spelen op vragen van klanten en kansen in de markt", aldus Coen Berkhout. Coen Berkhout vormt samen met Bert Tesink en Mark Luursema de directie van de onderneming.

Ordina heeft alle aandelen in de Integer Groep verkocht aan het management van de onderneming en een aantal investeerders. Onderdeel van de verzelfstandiging vormt een langdurige samenwerking met Ordina. Hierdoor zijn beide ondernemingen in staat om de gewenste dienstverlening aan hun respectievelijke klanten te continueren.

Bij de Integer Groep werken circa 185 eigen medewerkers. Daarnaast werkt men met een groot aantal ingehuurde medewerkers. Over 2009 realiseerde de Integer Groep een omzet van circa EUR 28,5 miljoen.

Na bijna 23 jaar als deelneming te hebben geopereerd, komt met de verzelfstandiging van Integer een lang gekoesterde wens van het management uit. "In de dynamiek van de huidige en toekomstige markt voor ICT dienstverleners, zien wij kansen waarop met een zelfstandig Integer beter kan worden geanticipeerd", aldus Mark Luursema. Hij doelt hiermee onder meer op veranderende expertisegebieden, contractvormen en operationele snelheid.

Alle betrokkenen zijn ervan overtuigd dat de verzelfstandiging van de Integer Groep een solide basis voor groei en continuïteit biedt die geheel in lijn ligt met de wens van het personeel en haar klanten.


Over Integer
Integer Groep is in 1979 opgericht door Coen Berkhout. De onderneming heeft vestigingen in Wormerveer en Tilburg en is landelijk actief in een grote verscheidenheid aan expertisegebieden. Hiertoe beschikken zij over zowel eigen als flexibele professionals. De activiteiten van de onderneming zijn ondergebracht in separate Business Units met ieder hun specifieke competenties.


www.integer.nl