Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 16 augustus 2010

Een vakantiemiddag met de boswachter in het Ilperveld Leuk voor (groot)ouders met (klein)kinderen

Het natuurgebied Ilperveld ligt vlakbij Amsterdam, maar het is een wereld van verschil. Op dinsdag 24 augustus van 13.30 - 15.30 uur kun je de boswachter helpen met het dak van het Langhuis. En hij vaart naar het Landje van Dasia waar je bijzondere planten kunt ontdekken.

In het Ilperveld wordt het Langhuis gebouwd door kinderen. Het laat zien hoe de bewoners hier duizend jaar geleden woonden. Als de winter straks aanbreekt is het handig als het dak dicht is. We maken van riet bossen die we naar het dak brengen. Zorg dat je het goed op elkaar drukt, dan komt de regen en sneeuw er straks niet door. We gaan ook schatgraven om te kijken of we sporen kunnen ontdekken van de vroegere bewoners. Daarna stappen we in de boot en varen naar een bijzondere plekje: Het landje van Dasia. Daar kijken we naar de planten die er groeien. We nemen er eentje mee; watermunt. Die gebruiken we om er als afsluiting van deze middag thee van te zetten. Een vakantiebelevenis voor gezinnen met kinderen van 7 tot 13 jaar. Ook heel leuk voor grootouders die hun kleinkinderen willen verrassen.

Zin om mee te gaan? Om zeker te zijn van deelname is aanmelden bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland nodig, tel. 088-006 44 55. De kosten bedragen ¤ 9,50 per persoon, Beschermers betalen ¤ 6,50. Kinderen tot 12 jaar ¤ 4,50. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. U vindt het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Neem vanaf de A10 afslag Landsmeer. De complete routebeschrijving vindt u op onze website. Navigatieadres: Van Beekstraat 331, Landsmeer. Volg daarna de borden.



Landschap Noord-Holland