Gemeente Binnenmaas

Commissievergaderingen

Volgende week komen de commissies Ruimtelijke Zaken, Maatschappelijke Zaken en Algemene Bestuurlijke Zaken & Middelen bij elkaar voor de maandelijkse vergadering. De bijeenkomsten zijn openbaar en worden gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis aan de Sportlaan in Maasdam.

Commissie Ruimtelijke Zaken op dinsdag 24 augustus om 19.30 uur (let op: gewijzigde aanvangstijd)
Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
* presentatie van de stand van zaken rond de visievorming project Dorpshart Mijnsheerenland;

* verantwoording gevoerd Welstandsbeleid 2009.

Commissie Maatschappelijke Zaken op woensdag 25 augustus om 20.00 uur Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:


* stand van zaken project Vitale kernen;

* regionale fusie peuterspeelzalen Hoeksche Waard.

Commissie Algemene Bestuurlijke Zaken & Middelen op donderdag 26 augustus om 20.00 uur
Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:


* procesaanpak bezuinigingstaakstelling 2011-2015;
* discussienotitie over het toezicht op verbonden partijen;
* financiële problematiek regio Zuid-Holland Zuid;
* eerste wijziging van de legesverordening 2010.

Vaste onderwerpen

Vaste onderwerpen bij alle commissievergaderingen zijn de mededelingen die portefeuillehouders en vertegenwoordigers van intergemeentelijke regelingen doen over zaken die tot het aandachtsveld van de commissie behoren. De agenda van elke commissie vermeldt verder de lijst met ingekomen stukken, het verslag van de voorgaande vergadering en de rondvraag.

Vragenrecht en spreekrecht

Direct aan het begin van de vergadering komt het vragenrecht aan de orde. Hier mag u in principe vragen stellen over allerlei zaken die tot het werkterrein van de commissie behoren. U mag het echter niet hebben over onderwerpen die op de agenda staan. Als u het juist wel over zo'n onderwerp wilt hebben, kunt u gebruik maken van het spreekrecht. U krijgt in dat geval bij het betrokken agendapunt daarvoor de gelegenheid. Houdt u er rekening mee dat zowel bij het vragenrecht als het spreekrecht uw spreektijd beperkt is tot 5 minuten. U kunt aan het begin van de vergadering bij de griffier aangeven dat u van het vragen- of spreekrecht gebruik wilt maken.

Informatie

De agendas zijn ook te raadplegen via de Vergaderkalender. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier, via tel. 078 633 45 87, e-mail: griffie@binnenmaas.nl.