NCRV

De Rijdende Rechter

Hagelslag

Dinsdag 24 augustus 2010

22.30 uur, Nederland 1

Mr. Frank Visser wordt ook deze week weer in De Rijdende Rechter ingeschakeld bij een slepend conflict waar mensen zelf niet uitkomen. Voordat hij zijn uitspraak doet, trekt hij het land in om de situatie met eigen ogen te bekijken. Daarnaast spreekt NCRV-presentatrice Jetske van den Elsen in de studio met beide partijen en het publiek.

De familie van Son heeft vakantiepech. Met een gehuurde camper maken zij afgelopen zomer een rondreis door Europa. Terwijl het gezin een duik neemt in een zwembadcomplex aan het Italiaanse Gardameer breekt de hemel open en stort er een gigantische hagelbui uit de lucht. Het dak van de camper raakt flink beschadigd door de plotseling hagelslag. De familie van Son zegt niets aan dit natuurgeweld te kunnen doen en voelt zich niet verantwoordelijk voor de schade.

Bij terugkomst in Nederland mailt verhuurder Camperfun dat het gezin hun duizend euro borg niet terug krijgt: in Italië kun je dit noodweer immers verwachten. Een flinke domper op de vakantierekening, waar de familie van Son het niet bij laat zitten.

De aflevering is eerder uitgezonden in november 2009.