SBS start dagelijkse 3D programma, geproduceerd met VidiGo Live 3D

24/08/2010 09:28

VidiGo

Amsterdam (Nederland), augustus 19, 2010 - VidiGo B.V., marktleider in software producten voor AV producties, lanceert op de IBC 2010 VidiGo Live HD-3D. Hiermee introduceert VidiGo de eerste betaalbare 3D live productie suite. SBS Broadcasting - de eerste gebruiker van VidiGo Live 3D - zal in september starten met een dagelijks live 3D programma.

De introductie van VidiGo Live 3D zal een revolutie teweeg brengen in de ontwikkeling van 3D. De toegankelijke en betaalbare oplossing van VidiGo maakt 3D producties voor iedereen bereikbaar. VidiGo Live 3D is gebaseerd op de zogenaamde "side-by-side techniek". VidiGo Live 3D is een complete productie suite, inclusief audio, play back en graphics. Met deze set-up is het opstarten van een 3D productie werkelijk plug-and-play.

"Momenteel is een productie in 3D nog steeds relatief duur. In lijn met onze visie wilden we 3D toegankelijk maken voor iedere video producent. VidiGo staat voor de vereenvoudiging van de AV productie. Wij voorzien dat 3D producties door VidiGo Live 3D explosief zal groeien, aangezien het nu betaalbaar wordt. Vooral nu, met de huidige onzekerheden in de markt, is het van groot belang dat broadcasters kunnen experimenteren met 3D zonder direct forse investeringen te moeten doen" , zegt Hans Krouwels, CEO VidiGo.

"SBS zal in september 2010 starten met een eigen 3D pilot kanaal. Dit wordt het eerste 3D kanaal in Nederland. Het is voor ons van groot belang om te starten met het experimenteren met 3D. SBS gelooft sterk in de kracht van 3D, maar er is nog veel te leren. VidiGo Live biedt ons de mogelijkheid om op een verantwoorde wijze te starten met 3D productie", aldus Josbert van Rooijen - Manager Broadcast & IT bij SBS Broadcasting B.V.

Tijdens de International Broadcast Convention (IBC) te Amsterdam - September 2010 - zal de internationale lancering van VidiGo Live 3D plaatsvinden. Dit is tevens het eerst lustrum van VidiGo op de IBC. De afgelopen jaren heeft VidiGo de industrie geïnspireerd met VidiGo Live, de eerste software based multi cam suite, de introductie van VidiGo Graphics waarmee Flash(R) haar intrede deed in de broadcast markt, en met VidiGo Toolbox - een compleet software based scan-converter.

Over VidiGo

VidiGo is wereldwijd de toonaangevende ontwikkelaar van innovatieve en slimme software producten, die het creëren en managen van kwalitatieve TV content kinderlijk eenvoudig maken. De producten van VidiGo bieden alle componenten die een TV station nodig heeft - van ingest en asset management tot live TV productie en play-out. VidiGo's oplossingen zijn zo ontworpen dat iedereen - van de creatieve ontwerper en technicus tot aan de producent - gemakkelijk, snel en kosteneffectief TV content kan produceren. Kijk op www.vidigo.tv voor meer informatie.


Noot voor redacties

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :

VidiGo - Amsterdam

Hans Krouwels - c.e.o.

+ 31 20 8200 611

hans.krouwels@vidigo.tv

www.vidigo.tv

Persarchief VidiGo: www.vidigo.tv/press

SBS Broadcasting B.V.

Josbert van Rooijen

+31 20 8007 482

josbert.van.rooijen@sbs.nl