Gemeente Voorschoten

hooghkamerbrug

Gedeeltelijke afsluiting Hooghkamerbrug

De Hooghkamerbrug op de Voorschoterweg (N 447) in Voorschoten is in augustus en september vier nachten afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden. De provincie Zuid-Holland voert daarnaast overdag schilderwerk uit aan de brug.

Een rijstrook beschikbaar
Van maandag 23 tot en met zaterdag 28 augustus wordt tussen zeven uur 's ochtends en vier uur 's middags schilderwerk uitgevoerd aan de verkeersportalen en masten op de brug. Om de overlast voor het wegverkeer zo beperkt mogelijk te houden, blijft per rijrichting steeds één rijstrook beschikbaar voor het doorgaande verkeer.

In de nacht van maandag 30 op dinsdag 31 augustus en van dinsdag 31 augustus op woensdag 1 september worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. Van maandag 20 op dinsdag 21 september en van dinsdag 21 op woensdag 22 september wordt de besturingsinstallatie van de brug getest en in bedrijf gesteld. In alle gevallen is de Voorschoterweg tussen de Brahmslaan en Leidseweg van tien uur 's avonds tot zes uur 's morgens dicht voor alle verkeer.

Omleidingen
De provincie heeft alternatieve routes uitgestippeld om de werkzaamheden te kunnen omzeilen. Fietsers worden omgeleid via het Korte Vlietpad, Apollobrug, Fortuinbrug, Vijf Meilaan, Hoflandbrug, Trompweg, Leidseweg, De Hooghkamer, De Korte Vliet en omgekeerd. Autoverkeer wordt omgeleid via de Bachlaan, Van Beethovenlaan, Admiraal de Ruytersingel, Trompweg, Leidseweg, Haagweg, Churchilllaan, Voorschoterweg en omgekeerd.

Meer informatie
Kijk voor de laatste stand van zaken op de webpagina Hooghkamerbrug.
* 24 augustus 2010