Politie Drenthe

Dinsdag 24 augustus 2010

Provincie Drenthe, 24-08-2010

Huiselijk geweld
COEVORDEN De politie heeft maandagavond een 46-jarige vrouw uit de gemeente Coevorden aangehouden wegens huiselijk geweld. De vrouw zou haar 47-jarige man hebben geslagen. De vrouw is ingesloten voor verhoor.

Politie controleert in verkeer
COEVORDEN De politie heeft maandag gecontroleerd aan de Pampert in Coevorden naar aanleiding van meldingen over overlast door scooterrijders. Vier bestuurders kregen een bon voor het niet vast hebben van de helm, twee voor het rijden met defecte remmen en één bestuurder voor het hebben van een lekke uitlaat.

Rijden onder invloed

EMMEN Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 62-jarige man uit Emmen aangehouden wegens rijden onder invloed. De bestuurder reed op de Nemostraat en viel op doordat hij slingerend over de weg reed met hoge snelheid. De agenten wilde de man onderwerpen aan een controle, maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Bij het rode verkeerslicht reed de bestuurder plotseling achteruit en botste tegen het politievoertuig. Deze raakte beschadigd door de botsing. Vervolgens ging de bestuurder er weer vandoor. Op de Emmalaan is de verdachte aangehouden. Van hem is een blaastest afgenomen. De man blies 710 ugl. En is ingesloten voor verhoor. Eén van de agenten is voor controle naar de huisartsenpost gebracht.

Man aangehouden wegens diefstal

GIETEN De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 25-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van diefstal van grondkabel. De man stond bij een geparkeerde auto op een zandweg langs de N33 bij Gieten. Bij controle bleek de auto niet verzekerd en troffen de agenten grondkabel aan, mogelijk van diefstal afkomstig.

Wie herkent deze inbrekers?
EMMEN - In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 juni is er in een aantal bedrijven in het centrum van Emmen ingebroken. Van deze verdachten heeft de politie beeldmateriaal.De politie wil graag met u in contact komen als u meer weet over deze zaken. Het volledige bericht met de fotos vindt u bij de opsporingsberichten

Make-up gestolen
EMMEN Op vrijdag 13 augustus is door nog twee onbekende mannen make-up gestolen uit een winkel aan de Monetpassage in Emmen. De politie doet nader onderzoek naar deze diefstal waarbij voor enkele duizenden euros aan make-up werd ontvreemd.

Minderjarige winkeldief

EMMER-COMPASCUUM De politie heeft maandag in de late middag een 13-jarige jongen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen wordt verdacht van het ontvreemden van twee doosjes met snoep uit een winkel aan het Hoofdkanaal Westzijde in Emmer-Compascuum. De jongen heeft een proces-verbaal ontvangen en is na verhoor heengezonden.

Aanhouding buiten heterdaad

EMMER-COMPASCUUM - De politie heeft maandagochtend een 32-jarige man buiten heterdaad aangehouden. De man uit Emmer-Compascuum moet nog 143 dagen van zijn openstaande vonnis, voor diverse verkeersovertredingen, uitzitten.

Aanhouding mishandeling

HOOGEVEEN De politie heeft maandag- op dinsdagnacht een 28-jarige man uit Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht zijn vrouw te hebben mishandeld. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie doet nader onderzoek.

Auto ontvreemd uit garage

HOOGEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft er een inbraak plaatsgevonden bij een garage aan de A G Bellstraat in Hoogeveen. De dader(s) hebben zich via het dak toegang verschaft tot het pand. De dader(s) is/zijn er uiteindelijk met een auto, die ter reparatie was aangeboden, vandoor gegaan. De politie doet nader onderzoek.

Politie controleert in verkeer

DRENTHE - De politie controleert op dinsdag 24 augustus op diverse plaatsen tussen 7.00 en 15.30 uur in het verkeer in Zuid-Oost Drenthe. Op vrijdag 27 augustus wordt tussen 09.00 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de N 374 tussen Westerbork en Hoogeveen.

Aangifte wegens openbreken parkeerautomaat

EMMEN In de nacht van maandag op dinsdag is een automaat opengebroken in een parkeergarage aan het Willinkplein in Emmen. Uit de automaat is een niet nader te noemen geldbedrag weggenomen. De politie doet nader onderzoek.