NCRV

Van Popster tot Operaster

WELKE BEKENDE ZANGER MAAKT MET SUCCES DE SPRONG NAAR KLASSIEK?

Wie lukt het op een totaal nieuwe manier te zingen en daardoor qua stemgeluid te stijgen naar nieuwe hoogtes?

In het NCRV-programma âVan Popster tot Operasterâ ondergaan zes bekende Nederlandse artiesten waaronder Lange Frans, Nikki, Jenny Arean en Loïs Lane een bijzondere transformatie. In een avond die geheel in het teken staat van Oxfam-Novib brengen de bekende zangtalenten een operaklassieker ten gehore voor live-publiek. Ernst Daniel Smid presenteert deze avond vanuit de Stadsschouwburg van Amsterdam.en een klassiek orkest begeleidt de kandidaten. Het doel is de jury, bestaande uit operakenners en professionals uit de klassieke muziek,te overtuigen van hun vaardigheden op klassiek gebied. De jury zal vol spanning naar hun verrichtingen luisteren, want slechts één van de operazangers in spé zal uiteindelijk de titel Operaster echt waardig blijken. Maar wie?

Geliefde operaklassiekers herleven en krijgen een nieuw elan als ze voor het eerst vertolkt worden door artiesten die normaal gesproken uit een ander vaatje tappen. In de maanden voorafgaand aan deze uitzending hebben de artiesten hard getraind met behulp van een zangcoach. Ze moeten namelijk niet alleen op een andere manier gaan zingen, maar ook nog in een andere taal.

Speciaal voor Van Popster tot Operaster reist presentator Ernst Daniel Smid met zijn dochter af naar Niger. In dit Afrikaanse land wordt hij geconfronteerd met de nood van de bevolking en beseft hij opnieuw waarom het werk van Oxfam Novib zo belangrijk is. Ernst Danielâs dochter, Coosje, doet in Niger inspiratie op voor haar muziek en schrijft speciaal voor dit programma een nieuwe song. Tijdens Van Popster tot Operaster brengt ze dit nieuwe nummer ten gehore.