Politie Gelderland-Midden

Niet kunnen legitimeren: Barnevelder aangehouden
Publicatiedatum: 24-8-2010 10:38:41

BARNEVELD- Een 19-jarige jongen uit Barneveld is maandagavond 23 augustus door de politie aangehouden op het Oldebarneveldplein. De jongen zou op verzoek van de politie zich niet hebben kunnen legitimeren.

De agenten kregen rond kwart over zeven een melding van overlast jeugd op het Oldebarneveldplein. Ter plaatse troffen ze een tweetal jongens aan waarvan een jongen weg liep. De agenten vroegen de jongen te blijven staan en zich te legitimeren. Dit kon de Barnevelder niet, hij zou zijn legitimatie niet bij zich hebben. Hierop werd hij aangehouden waarbij zich hevig zou hebben verzet. Nadat hij onder controle was gebracht werd hij meegenomen naar het politiebureau. De jongen is na verhoor heengezonden.
(093890)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Automobilist (14) opgepakt vanwege diefstal/heling auto
Publicatiedatum: 24-8-2010 10:36:48

EDE- De politie heeft maandagmiddag 23 augustus een 14-jarige jongen uit Ede aangehouden op de Diedenweg. De jongen wordt ervan verdacht gereden te hebben in een gestolen auto.

De agenten kregen even voor zessen de melding dat er een auto zou rijden in de omgeving van de Reehorsterweg. De bestuurder zou een heel jong iemand moeten zijn. De politie trof de bewuste auto aan op de Diedenweg waar de auto aan de kant van de weg werd gezet door de agenten. De auto zou gestolen zijn. De Edenaar en een onbekende jonge bijrijder zouden hierop direct zijn weg gerend voor de politie. Na een korte achtervolging kon de Edenaar worden aangehouden op verdenking van diefstal/heling van de auto. De jongen zou zich hebben verzet tegen de aanhouding maar kon snel onder controle worden gebracht. De Edenaar werd meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering werd gesteld voor nader onderzoek. De bijrijder wist te ontkomen, de politie is nog op zoek naar hem.
(093858)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---