Anky van Grunsven spant rechtszaak aan tegen journalist

24/08/2010 10:58

Weda & Wensing Advocaten

Bondscoach Nederland scheldt journalist uit!

ANKY VAN GRUNSVEN SPANT RECHTSZAAK AAN TEGEN JOURNALIST

Bondscoach Nederlands Dressuurteam bedreigt journalist!

Inzet van het geding: Anky van Grunsven vordert verwijdering van gewraakte foto en eist schadevergoeding

De bekende dressuuramazone Anky van Grunsven voelt zich door hippisch journalist Astrid Appels in haar goede naam en eer aangetast. Volgens Anky mogen afbeeldingen van haar paarden niet in verband gebracht worden met het omstreden rolkur systeem. Dit is een systeem wat door Anky en haar trainer en levenspartner Sjef Jansen is ontwikkeld en waarbij paarden de hals extreem moeten inbuigen. De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft naar aanleiding van jarenlang onderzoek en besluitvorming van de overkoepelende internationale hippische organisatie in februari van dit jaar besloten: "Onder hyperflexie/Rollkür wordt vanaf heden verstaan het op agressieve wijze laten dieplopen van het paard. Dit wordt verboden, net als elke hoofd-hals-houding die op agressieve wijze tot stand komt. De LDR-techiek bewerkstelligt daarentegen diepe buiging in de hals op een ongedwongen wijze en dit is toegestaan".

Over het omstreden systeem in combinatie met paardenwelzijn is erg veel geschreven. Ook journaliste Astrid Appels heeft onder meer op de website www.eurodressage.com aandacht besteed aan dit onderwerp. Anky van Grunsven en Sjef Jansen hebben middels zeer agressieve en intimiderende e-mails getracht dit te voorkomen, maar Appels beroept zich op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid. In de correspondentie heeft Sjef Jansen Appels voor rotte vis uitgemaakt. Enige citaten:

"Je bent een klein zielig figuur;

Je bent al aan de beurt;

Jij spoort echt niet helemaal;

Je bent gewoon zielig;

Je blijft een superbitch, en

Je hoort thuis in het rijtje van die Duitse journalisten mafia".

Appels is zeer geschokt over de intimiderende en beledigende uitlatingen van de bondscoach van Nederland en zal hiertegen gepaste juridische maatregelen treffen.

De zaak wordt op 8 september aanstaande aangebracht bij de rechtbank in Den Bosch.

Deze zaak wordt behandeld door advocaat mr. M.J.A. Weda:

0348-560107 / 06-43231888





http://www.eurodressage.com