Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.00 uur

Utrecht, 24-08-2010

Inbrekers aangehouden

BAARN- Op dinsdag werden twee autokrakers aangehouden.

Omstreeks 03.00 uur kregen agenten de melding dat een auto verdacht stond geparkeerd op de Oosterstraat. Agenten gingen poolshoogte nemen en troffen de auto aan met daarin drie personen. In de auto werden inbrekerswerktuigen en een losgetrokken navigatiesysteem aangetroffen en het trio van 17 tot 19 jaar uit Amersfoort werden direct aangehouden en ingeloten voor verhoor. Onderzoek wees uit dat in de Oosterstraat was ingebroken in een gele bus.

Gewond na forse aanrijding

SOEST- Op dinsdagmiddag ontstond er een verkeersongeval en raakten twee personen gewond.

Omstreeks 15.00 uur stapte een 14-jarige meisje uit Soest uit de bus aan de Dalweg. Ze liep achter de bus langs en stak over. Ze zag hier een bromfietser over het hoofd die net kwam aanrijden. Een aanrijding was het gevolg en het meisje liep o.a een gebroken been op en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De 17-jarige bromfietser uit Baarn liep een gebroken vinger en enkele kneuzingen op.

Vermoedelijke insluiper aangehouden

BAARN/SOEST De politie heeft maandag 23 augustus een 28-jarige Soester aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een insluiping op zaterdag 21 juli op de Steijnlaan in Baarn.

Op die bewuste dag werkten de bewoners in de tuin en stonden de deuren van de woning open. Een onbekende verdachte zag kans om tijdens die omstandigheid het huis binnen te sluipen en twee portemonnees met inhoud te stelen. Kort daarna, rond 12.30 uur, werd getracht met een bankpas uit de portemonnee geld op te nemen bij een pinautomaat in Soest.

De politie beschikte over beeldmateriaal van deze transactie en toonde de beelden van de pinner aan de medewerkers van de politie Utrecht. Dit leidde tot een herkenning van de Soester die daarna op last van justitie werd aangehouden.

De Soester is ingesloten voor nader onderzoek naar mogelijk meer insluipingen in het district Eemland noord.