Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht, 24-08-2010

Bedrijfsinbreker aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft in de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 augustus een man op heterdaad aangehouden toen hij bij een bedrijf aan het inbreken was.

Getuigen belden omstreeks 04.05 uur naar de politie omdat er mogelijk sprake was van een inbraak op de Weversingel. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse. Op de Weversingel zagen agenten een man hard rennen. De man droeg handschoenen en had een bivakmuts over zijn hoofd. Na een korte achtervolging werd de 34-jarige inbreker uit Amsterdam aangehouden. De man had diverse inbrekerswerktuigen op zak. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Jongen met (nep)vuurwapen aangehouden

LEUSDEN Maandagmiddag heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van een nepvuurwapen.

De politie werd omstreeks 12.20 uur gebeld door een getuige die gezien had dat een jongen in de omgeving van de Berkenlaan met een vuurwapen had gelopen. De politie ging ter plaatse en trof de getuige aan. Na een kort onderzoek werd duidelijk waar de verdachte zou wonen. Agenten gingen naar de woning en troffen een 12-jarige jongen op de Berkenlaan aan. De jongen bekende dat hij een nepvuurwapen had. Hij had het balletjespistool mee naar buiten genomen om het aan zijn vriendjes te laten zien. De jongen werd voor verhoor meegenomen nar het bureau. In overleg met zijn ouders zal gekeken worden voor een Haltstraf.

Aanrijding letsel

LEUSDEN- Op maandag raakte een motorrijder een en voetganger gewond.

Omstreeks 16.50 uur dacht een 33-jarige voetganger Groningen nog snel even de Heiligenbergerweg over te steken terwijl het voetgangerslicht op rood stond. Het verkeer ging rijden en de voetganger werd aangereden door een 52-jarige motorrijder uit Leusden. Beide werden vervoerd naar het ziekenhuis. De voetganger liep hij een bekkenbreuk, een gebroken sleutelbeen en een breuk in de schedelbasis op. De motorrijder had een gekneusde knie en schouder. De politie heeft de zaak in onderzoek.