Gemeente Grave

Zonnebloemen in het Estersveld

Â

Ook in 2010 gratis bloemenplukken bij de boer

Evenals voorgaande jaren heeft de Agrarische Natuurvereniging Raamvallei ook in 2010 bloemenpluktuinen aangelegd in Cuijk, Grave, Mill en Haps. Uit deze pluktuinen mag iedereen gratis bloemen plukken. De pluktuinen liggen wederom dicht bij de bebouwde kom op agrarische grond. Met dit gebaar laten de agrarische ondernemers zien dat natuur, landbouw en landschap sterk met elkaar verweven zijn. In Grave ligt de pluktuin op de driehoek tussen Escharen en het Graafse âEsters veldâ.

Â

Bloemen voor draagvlak, onderwijs en landschap
De bedoeling die de boeren uit het Land van Cuijk hebben met deze pluktuinen is niet alleen een vrolijk bloemetje aan voorbijgangers te schenken. Samen met de onderwijsinstellingen proberen ze meer kennis van en draagvlak voor natuur te ontwikkelen. Zo ontwikkelden de ondernemers met het Merletcollege een digitaal herbarium en zetten ze in het najaar wederom workshops natuurbeleving en wildbloemschikken op.

Â

Gemeentes dragen bij aan dit kleurrijke initiatief De agrarische ondernemers hebben hun bloemenpluktuinen ingezaaid met korenbloemen, mergkool, facilia, zonnebloemen en nog veel meer soorten. De bloemen staan op goede landbouwgrond. De leden van Agrarische Natuurvereniging Raamvallei hebben hun terreinen van elk een halve hectare ter beschikking gesteld voor dit kleurrijke initiatief. De drie gemeentes hebben toegezegd een groot deel van de kosten op zich te nemen.

Â