Politie Utrecht

persberichten district Rijn & Venen, 11.45 uur

Utrecht, 24-08-2010

Minibike inbeslaggenomen

MAARSEN De politie heeft een zogenaamde minibike inbeslaggenomen. Een surveillerende agent zag maandag 23 augustus in de wijk Spechtenkamp een man rijden op een minibike. De man reed met hoge snelheid over het trottoir en tussen voetgangers door. Na een korte achtervolging kon de agent de man staande houden. De minibike is inbeslaggenomen voor technisch onderzoek. Tegen de 23-jarige man uit Maarssen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

BREUKELEN- In de nacht van maandag op dinsdag 24 augustus heeft de politie een 18-jarige man uit Breukelen aangehouden voor het rijden onder invloed. Rond 02.00 uur zagen agenten een man rijden op een brommer zonder helm. Bij controle bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs en onder invloed van alcohol. De uitslag van de blaastest was 315 ugl. Tegen de Breukelaar is proces-verbaal gemaakt.

Inbraak school

HARMELEN Maandagavond 23 augustus heeft de politie een 31-jarige man uit Utrecht op heterdaad aangehouden. Rond 24.00 uur kreeg de politie een melding dat er mogelijk werd ingebroken in een school aan de Schoollaan. Agenten waren snel ter plaatse en troffen bij de school een 31-jarige man aan met diverse goederen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. De man uit Utrecht is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek.

Vernielingen

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus is een aantal vernielingen gepleegd. De politie heeft een aantal aangiftes binnengekregen van ramen die waren vernield en omgegooide bloembakken. Getuigen hoorden rond 03.00 uur een groep luidruchtige jongeren die door de Brugstraat liepen/fietsten en vervolgens glasgerinkel. Later bleken er twee ruiten te zijn vernield van winkels aan de Brugstraat. De politie is op zoek naar getuigen die getuigen zijn geweest van het plegen van deze vernielingen of meer informatie hebben over de groep jongeren die rond hetzelfde tijdstip gehoord zijn. Informatie kunt u doorgeven aan het politiewijkteam Breukelen/Abcouden/Loenen via 0900-8844. Heeft u informatie over de dader of daders en wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Getuigen gezocht

MAARSSEN De politie is een onderzoek gestart naar een woninginbraak waarbij een 30-jarige vrouw een inbreker overliep. De vrouw had maandag 23 augustus rond 07.45 uur de woning aan de Kuyperstraat verlaten. Toen zij een half uur later terug kwam, liep zij in de woning tegen een voor haar onbekende man aan. De man ging er vervolgens vandoor. Uit de woning waren diverse goederen gestolen. De politie is een onderzoek gestart naar deze woninginbraak en zoekt getuigen die tussen 07.45 en 08.15 uur verdachte personen en/of voertuigen gezien hebben. Informatie kunt u doorgeven aan de politie wijkteam Maarssen, via 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.