Politie Haaglanden

persberichten 24 augustus

Haaglanden, 24-08-2010

Oproep getuigen na aantreffen dode man
Den Haag Het rechercheteam dat de dood van een 37-jarige Hagenaar onderzoekt, is op zoek naar getuigen. Op 5 juli meldde zich om 22.30 uur een man bij de politie die aangaf dat er een dode man in de Pizzeria aan de Zoutmanstraat zou liggen.
Ter plaatse troffen agenten het stoffelijk overschot aan van een 37 jarige Hagenaar, tevens eigenaar van de Pizzeria. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een Team Grootschalig Opsporing werd gestart. Het Team wil graag in contact komen met mensen die deze avond in de zaak zijn geweest en die nog geen contact hebben gehad met het onderzoeksteam. Vooral wil het team graag spreken met twee mannen die omstreeks 21.30 uur de zaak binnen kwamen. Het team wil deze mannen als getuige graag spreken.
Verder worden vaste klanten die de afgelopen maanden, voorafgaand aan die 5e juli, regelmatig de zaak bezochten verzocht contact op te nemen. Ook buurtbewoners die nog geen contact hebben gehad met het team wil men graag nog spreken.
Ook eventuele ex-werknemers worden verzocht zich te melden bij het team en zullen dan worden gehoord als getuige. Een ieder die informatie heeft over deze zaak wordt verzocht om contact op te nemen met Politie Haaglanden via het telefoonnummer 0900 8844.

Overleden persoon in woning aangetroffen
Den Haag In een woning aan de Melis Stokelaan werd maandag 23 augustus omstreeks 19.35 uur het stoffelijk overschot aangetroffen van een 65-jarige man. Ook werd een 94-jarige vrouw aangetroffen waarvan men in eerste instantie dacht dat deze was overleden. De dame gaf echter toch nog een zwak levensteken en is met sterke uitdrogingsverschijnselen naar het Leyenburg ziekenhuis vervoerd. Na onderzoek bleek dat er van een misdrijf geen sprake was maar van een natuurlijk overlijden. De twee personen zijn geen familie van elkaar doch woonden samen in het pand.

Duitsers schieten uit auto
Den Haag De politie hield maandag 23 augustus rond 14.30 uur vier mensen uit Duitsland aan, omdat zij met wapens uit een rijdend voertuig hingen. Een politieagent in vrije tijd zag het voertuig slingerend over de Lozerlaan rijden. Een van de inzittende richtte een vuurwapen op passerende voertuigen. Aan de andere zijde van het voertuig hing een andere passagier met een machinegeweer uit het raam. Verder werd er vanuit het voertuig met een Duitse vlag en een zilver gekleurd mes gezwaaid. De politieagent waarschuwde zijn collegas. Net voordat de inzittenden een vakantiepark aan de Machiel Vrijenhoeklaan op wilde rijden, hield de politie de vier aan voor de wet wapens en munitie. In het voertuig trof de politie balletjes pistolen, een machinegeweer en zwaarden aan. Het bleken plastic wapens te zijn. De recherche onderzocht ook het vakantiehuisje van de betrokkenen. Daar werd niets aangetroffen. De twee mannen van 18 en 20 jaar en de twee vrouwen van 18 jaar bekenden met de wapens gezwaaid te hebben. Ze schoten voor de lol met balletjes op verkeersborden en bomen. De wapens zijn vernietigd en de vier kregen een proces-verbaal. Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze look-a-likes echter verboden. Wie toch zon wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Gewonde bij aanrijding tussen twee autos
Poeldijk Op maandag 23 augustus omstreeks 19.55 uur ontstond er een aanrijding op de Arckelweg ter hoogte van nummer 14 tussen twee autos. Het betrof hier een kop-staart aanrijding. De bestuurster van een Renault stond met haar auto stil en werd van achteren aangereden door de bestuurder van een Suzuki. Door de klap raakte de 62-jarige dame uit Den Haag gewond. Zij klaagde over pijn in de rug. Zij is met de GGD vervoerd naar het Leyenburg ziekenhuis. Uit onderzoek bleek dat de Suzuki niet verzekerd en ook niet APK gekeurd was. Dit voertuig is in beslag genomen.

Man aangehouden voor heling van een fiets
De Lier Agenten werden op maandag 23 augustus omstreeks 13.35 uur gezonden naar de Van Haemstedestraat voor een fiets die daar al langere tijd zou staan. De melder vertrouwde het niet en sprak de agenten ter plaatse meteen aan. Na controle bleek dat deze fiets gesignaleerd stond en van diefstal afkomstig was. De fiets is in beslag genomen. Op het moment dat de agenten bezig waren de fiets in een busje te zetten kwam er een man voorbij. De man wist te vertellen dat de fiets uit Waalwijk kwam en dat de fiets van een vriend van hem was. Vervolgens vertelde deze man dat hij het fietssleuteltje had van de fiets. Toen hem werd gevraagd om het sleuteltje af te geven wilde deze man daaraan niet voldoen en ging een woning binnen in deze straat. De agenten belden aan en werden door de moeder van de man binnengelaten. Daar hielden de agenten de man aan als verdacht van heling van een gestolen fiets. De 33-jarige man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij moest mee naar een politiebureau. Sinds januari 2008 worden gestolen fietsen die voorzien zijn van merk en frame- of chipnummer geregistreerd in het fietsdiefstalregister. Alle politiekorpsen zijn aangesloten op het register. Iedereen kan in het register op internet nagaan of een fiets als gestolen staat geregistreerd, maar alleen de politie kan gestolen fietsen registeren. Controleer dus eerst of de fiets die u wilt kopen als gestolen geregistreerd staat: www.fietsdiefstalregister.nl.

Nepvuurwapen
Monster Op maandag 23 augustus om 19.00 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat vijf jongens met een vuurwapen aan het schieten waren op autos op het Kerkplein. Op het Kerkplein werd deze groep ook aangetroffen en na onderzoek bleek dat het ging om een nepvuurwapen waarmee balletjes konden worden verschoten. De eigenaar van dit nepwapen, een 17-jarige jongeman uit s-Gravenzande, is aangehouden en het nepwapen is in beslag genomen. Tevens werd een patroonhouder en een zakje balletjes aangetroffen, ook deze werden in beslag genomen. Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn, lijken zoveel op echte vuurwapens, dat ze om die reden in ons land verboden zijn. In de ons omringende landen en ook in de landen rond de Middellandse Zee zijn deze nepvuurwapens gemakkelijk verkrijgbaar. In Nederland is het bezit van deze look-a-likes echter verboden. Wie toch zon wapen aanschaft loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.

Winkeldief houdt zich niet aan zijn woord
Den Haag - Een 51-jarige Hagenaar ging maandag 23 augustus toch weer de fout in, hoewel hij bij een eerdere diefstal had beloofd dat het een eenmalige misstap was. Een agent liep omstreeks 12.00 uur in de Spuistraat toen hij een hem bekende winkeldief aan zag komen lopen. Aangezien de man na een eerdere diefstal, enkele maanden geleden, had toegezegd dat hij niet nogmaals de fout in zou gaan, besloot de agent hem te volgen om te bezien of de man zich aan zijn woord zou houden. Al snel bleek niets minder waar. De agent zag de man in een warenhuis vijf petjes wegnemen en in zijn tas stoppen. Toen hij vervolgens de winkel verliet, ging weliswaar het alarmpoortje af maar wist de Hagenaar toch te ontkomen. De agent hield hem aan in de tramtunnel. Hij kreeg een winkelverbod voor het warenhuis, waar hij al eerder een diefstal pleegde. Op het politiebureau kreeg hij daar bovenop nog een proces-verbaal.

Boom valt bijna op man
Den Haag - Een 49-jarige Hagenaar kwam maandag 23 augustus op een haar na onder een boom terecht. De boom viel om 15.30 uur door de harde wind naast hem om, op de Bezuidenhoutseweg. De man kreeg een tak tegen zijn hoofd en werd door de GGD voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Huis vol hennep
Den Haag - In een woning aan de Zwolsestraat troffen politieagenten maandag 23 augustus om 20.30 uur een hennepkwekerij aan. Drie ruime kamers stonden vol met hennepplanten, voorzien van flinke toppen. In de woning werd illegaal stroom afgetapt. De energiemaatschappij sloot de stroom af. Daarna werd de kwekerij waarin zo;n 1000 planten stonden, ontmanteld. Politie Haaglanden stelt een onderzoek in naar de bewoner van het pand.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er, net als bij de woning aan de Zwolsestraat, sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Rijbewijs kwijt na hoge snelheid
Leidschendam - Een 35-jarige Rotterdammer moest vannacht zijn rijbewijs inleveren nadat hij met hoge snelheid was betrapt op de A4. Surveillerende agenten zagen gisterenavond om 23.45 uur een auto met hoge snelheid over de A4 rijden. De agenten volgden de bestuurder en constateerden dat de man 170 km per uur reed terwijl hier 100 km is toegestaan. Op de Haagweg hielden de agenten de man staande en namen hem mee naar het bureau. Met een proces-verbaal en zonder zijn rijbewijs mocht de man het bureau weer verlaten.

Inbraak in woning, politie zoekt getuigen
Wassenaar - Op maandag 23 augustus om 18.00 uur kreeg de politie van Bureau Wassenaar de melding dat er was ingebroken in een woning aan de Konijnenlaan.
Uit onderzoek bleek dat het aanwezige luide alarm van de woning al om 13.10 uur was afgegaan. Via een raam is men de woning binnengekomen. De dader(s) namen sieraden mee uit de woning. De politie onderzoekt de inbraak.
Bent u getuige geweest van deze inbraak of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Wassenaar via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Snorfietser bekoelt woede op straatmeubilair
Wassenaar - Pech aan een snorfiets langs de Rijksstraatweg mondde uit in een vernieling. Een 17-jarige jongen uit Voorschoten kreeg maandag 23 augustus omstreeks 23.00 uur pech aan zijn snorfiets. Toen hij de snorfiets niet aan de praat kreeg, bekoelde hij zijn woede op een prullenbak, een hek en een paal bij de bushalte. Toegesnelde agenten hadden één en ander gezien op camerabeelden. De jongen vertelde dat hij gefrustreerd raakte omdat het hem niet lukte om zijn ketting te repareren. Hij besmeurde een tijdschema op een paal bij de bushalte. De prullenbak en het hek raakten niet beschadigd. De jongen mocht na het schoonmaken van de paal met tijdschema zijn weg vervolgen.

Rake inbraak telefoonwinkel
Rijswijk Dinsdag 24 augustus omstreeks 02.30 uur werd de politie gebeld voor een inbraak in winkelcentrum In de Boogaard. Agenten zagen dat het rolluik van de telefoonwinkel was geforceerd en de winkelruit was vernield. Onduidelijk is nog wat er weg is. De politie kijkt nog beelden uit van camera's uit de buurt. Mogelijk dat hier beelden van de daders op staan. De politie onderzoekt de zaak.

Winkeldieven in de kraag gevat
Rijswijk - Op maandag 23 augustus om 14.10 uur reageerde de politie op een melding van een drogisterij in de Herenstraat. Het winkelpersoneel had een vrouw aangehouden die iets in de winkel had gestolen. Een tweede dader, een man, zou zijn weggerend. De politie kon deze man even later in de buurt van de winkel aanhouden. In de tas van de vrouw zaten niet alleen gestolen spullen van de drogisterij maar ook nog goederen afkomstig uit een andere winkel. De goederen werden aan de winkeliers teruggegeven. De 50-jarige man en de 51-jarige vrouw, beiden uit Zwolle, konden na het uitreiken van een dagvaarding het bureau verlaten. Zij zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de diefstal.

Vrouw fietst Schie in
Delft Op de Oostsingel reed maandagmorgen 23 augustus rond 08.30 uur een 20-jarige vrouw met haar fiets de Schie in. De vrouw probeerde al rijdend haar capuchon goed te doen en verloor de macht over het stuur. Met een flinke snelheid fietste de Haagse de Schie in. De vrouw schrok hier zo van, dat het haar niet lukte om te zwemmen. Een 42-jarige medewerker van de gemeente en een onbekend gebleven redder zagen alles gebeuren en twijfelden geen moment; ze sprongen de vrouw achterna. Met behulp van andere omstanders kregen zij haar op de kant. De vrouw was erg geschrokken, maar mankeerde gelukkig niks.

Overblijfselen hennepkwekerij ontdekt
Pijnacker Op de Meersingel ontdekten agenten maandagmiddag 23 augustus de overblijfselen van een hennepkwekerij. De hennep was al geoogst; de resten van de planten werden in beslag genomen en vernietigd. Door Stedin werd geconstateerd dat er brandgevaar was én er stroom werd gestolen. De politie kwam de kwekerij op het spoor, doordat verschillende buren een penetrante lucht hadden geroken. Ook hadden zij activiteiten gezien die mogelijk niet in de haak waren. Terwijl de agenten voor de deur van de woning stonden, kwam er een auto langs rijden met daarin de mannen die bij de woning zouden horen. Van hen kregen de agenten toestemming om in de woning te kijken omdat ze toch niets zouden vinden. De agenten ontdekten echter de resten van de kwekerij en hielden het tweetal (van 24 en 30 jaar uit Delft) aan. Na verhoor zijn zij heengezonden. De recherche onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.