Team Heiner Nieuws:

Team Groeneveld wint Sailsation Matchrace

24 augustus 2010

Team Heiner heeft op zaterdag 21 en zondag 22 augustus match race wedstrijden georganiseerd in Amsterdam, tijdens Sail. De wedstrijden werden gehouden op het IJ ten noorden van het Java eiland, oftewel het SAILsation gebied van Sail Amsterdam 2010. Er werd gevaren in SB3's, beschikbaar gesteld door Sail Center.

Zaterdag 21 augustus - Er stond een zuidwesten wind met veel draaiingen en grote druk verschillen. De drie teams die het zaterdag tegen elkaar opnamen waren het team van Jeroen den Boer, Jurjen Feitsma en Renee Groeneveld. Zij hebben allen drie keer tegen elkaar gevaren. De beste twee teams gingen door naar de finale wedstrijd. De starts waren steeds erg spannend. Er werd dan ook op het scherpst van de snede gevaren. De umpires op het water hadden het er druk mee en deelden zeker zes penalty's uit. Er waren veel toeschouwers op de kade, die de wedstrijden goed konden volgen dankzij het commentaar door Gert van der Heijden. De finale race werd uiteindelijk gevaren door de teams van Jeroen den Boer tegen en Renee Groeneveld. Renee ging er met de winst - oftewel de fles champagne - vandoor! Samen met Tom van der Vecht en Gideon Mastenbroek mag zij zondag weer varen. Dan vaart zij tegen de teams van Klaartje Zuiderbaan en Roy Heiner.

Zondag 22 augustus - Op de voorlaatste dag van SAIL Amsterdam 2010 was het half bewolkt en er stond een westenwind kracht 3 en later afnemend tot 0. Net als zaterdag voer ieder team driemaal tegen de twee andere. Er werd weer leuk geracet, wat zorgde voor spannende wedstrijden. Met name Renee Groeneveld en Roy Heiner waren erg aan elkaar gewaagd. Het publiek op de kade kon genieten van commentaar van het hele team van Jurjen Feitsma. Om de beurt zorgden zij voor een verslag van wat er op het water gebeurde. Door de afnemende wind was er helaas net te weinig tijd om een finale race te houden - de KLPD kon de boten op het IJ niet meer tegen houden uit het Sailsation gebied. Het team van Renee Groeneveld ging er wederom met de winst vandoor, Roy Heiner werd tweede en Klaartje Zuiderbaan derde. Al met al een mooi match race spektakel tijdens Sail Amsterdam. De zeilers waren enthousiast, iedereen hielp mee om er leuke wedstrijden van te maken en de umpires waren erg actief. Allemaal bedankt! Het match racen krijgt dit najaar zeker weer een vervolg!