Gemeente Brummen


Voornemen tot het uitvoeren van de Milieueffectrapportage

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-08-2010)

Het college van dijkgraaf en heemraden van het waterschap Veluwe heeft het voornemen een Milieueffectrapport (MER) op te stellen. Deze is nodig voor de uitwerking van de maatregelen in het kader van de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier in het IJsselspronggebied. Concreet gaat het om maatregelen bij Cortenoever en Voorsterklei (beiden dijkverlegging) en de aanleg van een korte smalle geul in de Tichelbeeksewaard.

Waarom een MER?
Voor de maatregelen is het maken van een MER verplicht vanwege de aanleg van een primaire waterkering en de vereiste vergunning in het kader van de Ontgrondingenwet. Maar ook vanwege de verplichting om voor de te nemen bestemmingsplanbesluiten een passende beoordeling op te stellen in het kader van de Natuurbeschermingswet 1998. Gedeputeerde Staten zijn het bevoegd gezag voor de ontgrondingenvergunning. Voor de verplichting voor het opstellen van de bestemmingsplannen en de passende beoordeling Natuurbeschermingswet zijn de colleges van B&W van Brummen, Voorst en Zutphen bevoegd gezag.

Publicatie voornemen
Het voornemen om een MER uit te voeren is op 25 augustus uitgebreid gepubliceerd in dagblad De Stentor en enkele lokale huis-aan-huisbladen. Ook is deze te vinden op de website van de provincie Gelderland: www.gelderland.nl.
Hieronder kunt u de volgende documenten raadplegen:
- Advertentietekst publicatie voornemen MER
- Bekendmaking publicate voornemen MER

- Kennisgeving publicatie voornemen MER, notitie reikwijdte en detailniveau

Meer algemene informatie
Meer algemene informatie vindt u op de
projectwebsite www.ijsselsprong.info. Voor inhoudelijke vragen over dit onderwerp kunt u contact opnemen met de heer R. de Groote van Waterschap Veluwe. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (055) 527 25 21. Voor vragen over de kennisgeving/publicatie en de stukken die als gevolg van de bijbehorende procedure ter inzage liggen, kunt u contact opnemen met de heer K. de Meulder van de provincie Gelderland. Hij is bereikbaar via telefoonnummer (026) 359 98 10.

Bij de gemeente Brummen is de heer A. Schulp van de afdeling Ruimte eerste aanspreekpunt over de ontwikkelingen rondom de IJsselsprong. Hij is bereikbaar via mailadres a.schulp@brummen.nl en via het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33.