Senternovem

24-08-2010 |

Gemeente Arnhem verbetert binnenklimaat schoolgebouwen

Gemeente Arnhem voert werkzaamheden uit om het binnenklimaat van scholen te verbeteren. Op dit moment wordt gewerkt in zes verschillende schoolgebouwen in de stad. Aan het eind van de zomervakantie zijn die klaar, dan volgen nog twaalf andere scholen.

In december 2009 heeft de gemeente Arnhem subsidie aangevraagd bij het ministerie voor het verbeteren van het binnenklimaat in gebouwen voor primair onderwijs. De luchtkwaliteit in veel van deze gebouwen is slecht, ook zijn veel gebouwen niet goed geïsoleerd waardoor de stookkosten erg hoog zijn. Dit blijkt uit bezoeken van de GGD aan 750 scholen in Nederland, die in opdracht van het ministerie van OCW werden afgelegd. Op basis van de uitkomsten is een subsidieregeling ingesteld voor gemeenten, zodat die ervoor kunnen zorgen dat de luchtkwaliteit verbetert.

De aanvraag van de gemeente Arnhem werd gehonoreerd met een subsidie van circa EUR 900.000, die wordt besteed aan het aanbrengen van isolatieglas, ventilatiesystemen, HR-verwarmingsketels en energiezuinige verlichting.

De totale investeringskosten zijn geraamd op circa 1,5 miljoen euro. De schoolbesturen dragen circa EUR 200.000 bij. De gemeente Arnhem legt het resterende bedrag bij. De gemeente combineert dit werk met het reguliere onderhoud dat in 2010 aan deze scholen plaats moet vinden. Daardoor bedraagt de totale investering voor het opknappen van deze gebouwen EUR 3 miljoen.

In het voorjaar van 2010 heeft de gemeente Arnhem in samenwerking met een bouwkundig adviesbureau de uitvoering voorbereid door plannen uit te werken, bestekken te schrijven en werk aan te besteden.

In de Jozef Sartoschool, De Heijenoordschool, Toermalijn, Anne Frankschool, Johannesschool en het Mozaïek wordt isolatieglas aangebracht en worden kozijnen vernieuwd. Deze werkzaamheden zijn aan het eind van de zomervakantie gereed.

Na de zomervakantie worden soortgelijke werkzaamheden uitgevoerd in zeven andere scholen. Dit jaar zullen bij nog eens vijf schoolgebouwen mechanische ventilatiesystemen worden gerealiseerd.

Bron

Gemeente Arnhem
Wijzigingsdatum |

24-08-2010