Gemeente Barendrecht


1.800 inwoners ontvangen onderzoek naar vrijetijdsbesteding:

Barendrecht brengt wensen op gebied vrije tijd in kaart

BARENDRECHT (dinsdag 24 augustus 2010) - De gemeente Barendrecht is de laatste vijftien jaar flink gegroeid. Dit heeft gevolgen voor het aanbod van voorzieningen. Om te weten te komen hoe inwoners hun vrije tijd besteden, laat de gemeente een onderzoek naar de vrijetijdsbesteding uitvoeren. In de week van maandag 30 augustus ontvangen 1.800 Barendrechters van twaalf jaar en ouder een oproep om mee te werken aan een schriftelijke enquête. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Onderzoekcentrum Drechtsteden (OCD).

Wat doen inwoners van Barendrecht in hun vrije tijd? Welke hobby's hebben zij? En zijn er nog wensen op het gebied van vrije tijd? Dat zijn enkele vragen waarop de gemeente graag antwoord wil hebben. Ook wordt er gevraagd of er genoeg vrijetijdsvoorzieningen zijn en of de kwaliteit nog voldoende is. Aan de hand van de uitkomsten kan de gemeente beter inspelen op bestaande wensen en behoeften.

Wat wil Barendrecht?

Burgemeester Van Belzen hoopt op veel reacties. 'Onze vrije tijd besteden we het liefst aan activiteiten waar we ons prettig bij voelen. Dat kan thuis zijn, maar natuurlijk ook buiten de eigen woning. Zelf fiets ik graag, maar er zijn talloze mensen die van wandelen houden of lid zijn van een vereniging. Anderen gaan uit, bezoeken een tentoonstelling, voorstelling of evenement. Ieder heeft zo zijn eigen voorkeur. Het is ontzettend belangrijk om te weten wat er onder onze inwoners leeft op dit gebied. Alleen dan kunnen we er in de toekomst rekening mee houden.'

Afspiegeling van samenleving

Het onderzoek wordt uitgevoerd in drie postcodegebieden. Per gebied trekt de gemeente een steekproef van 600 personen. Daarbij wordt rekening gehouden met de leeftijdsverhouding (jong/oud) en de samenstelling van het huishouden. Om het iedereen mogelijk te maken de enquête in te vullen, zijn de vragen zowel digitaal als via een papieren lijst te beantwoorden. Onder de inzenders worden tien Iris-cheques ter waarde van ¤ 20,- verloot. Bewoners kunnen tot en met vrijdag 10 september meedoen aan het onderzoek.