Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 augustus 2010

Sandra Deen: 053-4555588

Moeder en zoon gewond bij aanrijding

Enschede

Een 38-jarige automobiliste en haar 8 jarige zoon raakten maandag 23 augustus gewond bij een aanrijding.

Maandag 23 augustus omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Gronausestraat in Enschede. Een 38-jarige automobiliste uit Enschede reed met haar twee zoontjes over de Gronausestraat. Ter hoogte van de kruising met de Oostweg merkte de vrouw een voor haar stilstaande auto te laat op. De 38-jarige botste op de auto van een 23-jarige vrouw uit Enschede. Deze schoot vervolgens door tegen de auto van een 34-jarige vrouw uit Enschede. Door de aanrijding raakten de 38-jarige automobiliste en haar 8-jarige zoon gewond. Beiden werden met ambulance ter controle mee genomen door een ambulance. De auto van de 38-jarige en de 23-jarige moesten worden afgesleept. (2010076307)

Man krijgt rode kaart, mag geen bezoek brengen bij 480 winkels in Enschede Enschede
Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft een rode kaart ontvangen en mag een jaar lang niet bij ruim 480 aangesloten winkeliers in Enschede komen.

Op maandag 23 augustus zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Van Loenshof in Enschede een man een grote tas vol tandpasta meenemen zonder deze te betalen. De man werd aangehouden door het winkelpersoneel. Tijdens de aanhouding gedroeg de man zich erg agressief naar het personeel toe en beledigde hen. De man werd direct overgedragen aan de politie.

De 28-jarige man heeft in het kader van het collectief winkelverbod een rode kaart uitgereikt gekregen. De man mag bij alle aangesloten winkeliers in Enschede voor de duur van een jaar geen bezoek brengen. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Omdat de man de Russische nationaliteit heeft wordt door de vreemdelingendienst nagekeken of de man rechtmatig in Nederland verblijft. (2009022087)

Fietsster gewond bij aanrijding Almelo
Een 22-jarige vrouw uit Almelo raakte maandag 23 augustus gewond bij een aanrijding met een automobilist.

Maandag 23 augustus omstreeks 17.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Havezathe / Wedderborg in Almelo. Een 44-jarige automobilist uit Wierden reed over de Havezathe, komende uit de richting van de Schelfhorst. Ter hoogte van de kruising met de Wedderborg sloeg een naast hem fietsende vrouw linksaf. Vermoedelijk zag zij de automobilist over het hoofd. De fietsster, een 22-jarige Almelose, kwam in aanrijding met de automobilist en raakte gewond. De 22-jarige werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010076297)

Winkeldief aangehouden
Enschede
Een 44-jarige man uit Enschede werd maandag 23 augustus aangehouden voor winkeldiefstal.

Op maandag 23 augustus zag een oplettende medewerker van een winkel aan het Hendrik Jan van Heekplein een man goederen meenemen zonder deze te betalen. De man wist te ontkomen en de politie startte een onderzoek. Later die middag troffen de agenten de man, een 44-jarige Enschedeër, aan op het Stationsplein in Enschede. Hij was nog in het bezit van de gestolen goederen. De man heeft vaker winkeldiefstal gepleegd en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010076189)

Automobilist raakt rijbewijs kwijt na veroorzaken aanrijding Enschede
Een 26-jarige automobilist uit Enschede raakte maandag 23 augustus zijn rijbewijs kwijt, omdat hij een aanrijding heeft veroorzaakt.

Maandag 23 augustus omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Usselerrondweg / Broekheurnerrondweg in Enschede. Een 26-jarige automobilist uit Enschede en een 26-jarige vrouw ook woonachtig in Enschede reden over de Usselerrondweg, komende vanuit Haaksbergen. De 26-jarige man stond ter hoogte van de Broekhoekweg op de rijstrook voor links afslaand verkeer en de 26-jarige vrouw reed over de rijstrook voor rechtdoorgaand verkeer. De 26-jarige man stuurde plotseling toch naar rechts en kwam in aanrijding met de 26-jarige automobiliste. Het rijbewijs van de man is ingenomen door de politie in verband met het gevaarlijke rijgedrag. (2010076420)

---- --