Persbericht

UNIT4 Cura voldoet als eerste zorgsysteem aan Vektis-criteria AW319 en AW320 ~ Zorginformatiesysteem van UNIT4 volledig voorbereid op nieuwe manier van registratie en declaratie ~

Sliedrecht, 24 augustus 2010 -UNIT4 is als eerste softwareleverancier geslaagd voor de testen van Vektis met betrekking tot het berichtenverkeer AW319 en AW320. Dit houdt in dat het met UNIT4 Cura mogelijk is om berichten uit te wisselen volgens de eisen die per 1 januari 2011 van kracht worden. De software is daarvoor onderscheiden met de Groene Oké.

Zorginstellingen krijgen met ingang van januari 2011 te maken met een nieuwe manier van het registreren van zorg en indienen van declaraties. De zorgprestaties moeten op cliëntniveau worden geregistreerd en achteraf gedeclareerd. Dit heeft een grote impact op administratieve processen bij zorgverleners. Behalve organisatorische veranderingen, heeft de nieuwe declaratiemethode invloed op de zorgsystemen die instellingen gebruiken. Die moeten worden aangepast aan het AW319 en AW320 berichtenverkeer van Vektis. Zorginstellingen die straks niet volgens de nieuwe regels hun declaraties indienen, krijgen geen geld van het zorgkantoor.

Om zorginstellingen te helpen in hun verandering naar de nieuwe manier van registeren en declareren, heeft UNIT4 de AW319 Check ontwikkeld. Tijdens een sessie krijgen zorginstellingen informatie en tips over wat ze kunnen doen om op 1 januari ook organisatorisch gereed te zijn voor de nieuwe manier van registeren en declareren van zorg.

Peter Rouwhorst, salesmanager bij UNIT4 Gezondheidszorg: "UNIT4 wil altijd voorop lopen op ontwikkelingen die te maken hebben met veranderingen voor zorginstellingen. We hebben ons bewust al in het beginstadium beziggehouden met de wetswijziging over de registratie en declaratie van zorgverlening. Wij zijn dan ook erg blij dat wij als eerste softwareleverancier de Groene Oké hebben ontvangen. Het is een erkenning van ons beleid om snel in te kunnen spelen op veranderingen waarmee onze klanten te maken krijgen. Wij zullen ervoor zorgen dat alle gebruikers van UNIT4 Cura per 1 januari 2011 de zorg kunnen registreren en declareren volgens de nieuwe voorschriften van Vektis."