Gemeente Capelle a/d IJssel

Sneller van Capelle naar Krimpen in avondspits

Automobilisten hebben een reistijdwinst van 30 procent in de avondspits richting Krimpen aan den IJssel. De tijdwinst wordt behaald doordat de toerit van de Capelse Nijverheidsstraat richting Algerabrug in de avondspits met een slagboom wordt afgesloten. Door de afsluiting kunnen automobilisten op de Algeraweg beter doorrijden richting Krimpen aan den IJssel.

De afsluiting van de Nijverheidsstraat werd in 2009 en 2010 getest. Er is een slagboom geplaatst die op werkdagen in de avondspits werd gesloten voor autoverkeer. Na een uitgebreide testperiode blijken de resultaten van de proef zo succesvol dat het college heeft besloten de maatregelen per 1 oktober definitief te maken. Vanaf dan is het niet meer mogelijk om op maandag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot en met 18.30 uur via de Nijverheidsstraat de Algerabrug op te rijden.

De afsluiting van de Nijverheidsstraat is onderdeel van doorstromingsmaatregelen op de Algeracorridor. De reistijd vermindert door de afsluiting aanzienlijk op het gedeelte van de Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg, tussen Capelsebrug en de kruising C.G. Roosweg/Nieuwe Tiendweg over de Algerabrug. Uit een verkeersonderzoek blijkt dat het op dit traject van circa 1,5 kilometer al gauw 3 minuten scheelt. Ook blijkt uit een verkeersonderzoek dat er geen sluipverkeer in de wijk 's-Gravenland ontstaat.

Noot voor de redactie/