Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Putten - Twee gewonden bij ongeval op A28                 |

Op de snelweg A28 richting Amersfoort, nabij Putten, vond maandagavond 23 augustus een verkeersongeval plaats waarbij een vrachtwagen en een personenauto betrokken waren. Beide bestuurders raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 23:30 uur de melding van het ongeval. Uit een eerste onderzoek van de verkeersongevallendienst van de politie blijkt dat de personenauto van achteren tegen de vrachtwagen is gereden. Vervolgens kwamen beide voertuigen in de sloot in de rechterberm tot stilstand gekomen, waarbij de vrachtwagen op z'n linkerzijde was gekanteld. Zowel de 36-jarige vrachtwagenchauffeur uit Austerlitz als de 47-jarige automobilist uit Breukelen raakten gewond. Zij zijn met inwendig- en armletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto's zijn uit de sloot getakeld en weggesleept. Een blaastest ter plaatse wees uit dat de automobilist onder invloed was van alcohol. De politie heeft de man aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd in afwachting van de uitslag van een bloedproef welke in het ziekenhuis werd afgenomen. De politie maakt porces-verbaal tegen hem op.

|     |Elburg - Controle op vertrekkende bezoekers LowLands-      |
|     |festival                                                   |

De politie heeft maandagochtend 23 augustus een 23-jarige automobilist uit Barneveld aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie hield de automobilist omstreeks 08:30 uur staande voor een alcoholcontrole op de Flevoweg in Elburg. De politie hield deze controle voornamelijk voor het toezicht op de bezoekers die afkomstig waren van het festival LowLands in Flevoland..


Een blaastest wees uit dat de beginnende bestuurder onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 0,2 promille. Hij kreeg een rijverbod en een boete. Verder werden kregen er nog drie personen proces-verbaal toegezegd voor het niet dragen van de autogordel en kregen twee bestuurders een proces-verbaal voor het inhalen bij een dubbel doorgetrokken streep. De politiecontrole vond plaats van 08.30 tot 10.30 uur. Er werden 82 blaastesten afgenomen.

|     |Harderwijk - Politie onderzoekt branden                   |

De politie stelt een onderzoek in naar twee branden die in de nacht van zondag op maandag 23 augustus woedden aan de P.C. Boutenslaan en de Goosenskamp in Harderwijk.


Op de Goosenskamp bleek omstreeks 01:00 een schuur in brand te staan. Op de andere locatie woedde omstreeks 02:00 uur een stapel hout bij een woning. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de branden. Getuigen die bijzonderheden of een verdachte situatie hebben gezien wordt gevraagd te bellen via 0900-8844.

|     |'t Harde - Verdachten diefstal gereedschap aangehouden    |

De politie heeft dinsdagochtend 24 augustus twee mannen van 25 en 27 jaar aangehouden. De mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zijn afkomstig uit Litouwen en worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van gereedschap uit een bedrijfsauto aan de Munnikenweg in 't Harde.


De politie kreeg omstreeks 04:00 uur de melding dat een getuige een tweetal mannen zag, bij een woning aan de Herenveldweg en de boel niet vertrouwde. Ter plaatse troffen agenten een auto aan, maar verder geen personen.


In het voertuig werd divers gereedschap aangetroffen waarvan het vermoeden bestond dat dit gestolen was. Niet veel later kwamen twee mannen aanlopen die kennelijk op zoek waren naar hun auto. De politie heeft de mannen aangehouden op verdenking van diefstal. Hun auto met gereedschap werd in beslag genomen.


Vermoedelijk is het gereedschap afkomstig van een inbraak bij een bedrijfsauto eerder die nacht, die geparkeerd stond aan de Munnikenweg. Het weggenomen gereedschap komt overeen met dat wat in de auto van de twee verdachten gevonden werd. De mannen werden ingesloten voor nader onderzoek.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --