Ingezonden persbericht


Persbericht Pensioenfonds Helvoet

Hellevoetsluis, 24 augustus 2010

Pensioenfonds Helvoet in overleg met DNB over herstelplan

Het Pensioenfonds Helvoet is donderdag 19 augustus door De Nederlandsche Bank (DNB) benaderd voor nader overleg over de voortgang van de maatregelen die het Pensioenfonds Helvoet in haar herstelplan van 2009 heeft opgesteld om eind 2013 een minimaal vereiste dekkingsgraad te bereiken van 105%.

Het Pensioenfonds Helvoet heeft in haar herstelplan als een van de maatregelen een mogelijke korting (afstempelen) op de pensioenen van circa 4% opgenomen. Ultimo 2008 bedroeg de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Helvoet 87,9%, eind juni 2010 is de dekkingsgraad gestegen tot 96,5%. Volgens het herstelplan zou de dekkingsgraad per eind juni 2010 92,2% moeten bedragen. Hiermee loopt het herstel van de dekkingsgraad dus voor ten opzichte van de doelen die gesteld zijn in het herstelplan.

Binnenkort zal het bestuur van het Pensioenfonds Helvoet overleg voeren met DNB waarin zij zal bespreken of DNB van mening is dat, ondanks het positieve herstel van de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Helvoet en het feit dat de doelstellingen van het herstelplan worden overtroffen, alsnog nadere maatregelen op korte termijn noodzakelijk zijn.

Voorafgaand aan dit persbericht zijn de gepensioneerden en actieve deelnemers aan het Pensioenfonds Helvoet per brief geïnformeerd over het nieuwe besluit van de Minister en de aanpak van het Pensioenfondsbestuur hierop. Eerder in 2009 zijn zij uitgebreid geïnformeerd over het herstelplan en de mogelijke maatregelen die daarin zijn opgenomen.


---

Profiel Pensioenfonds Helvoet
Het Pensioenfonds Helvoet beheert het pensioenvermogen van de (oud)medewerkers van Helvoet. Het fonds heeft circa 940 deelnemers en een belegd vermogen van circa 51 miljoen euro. De ontwikkeling van de dekkingsgraad van het Pensioenfonds Helvoet bedraagt per eind juni 2010 96,5%.

Profiel Helvoet Groep
Helvoet is opgericht in 1939 en internationaal actief op het gebied van het klantspecifiek ontwikkelen en produceren van enkelvoudige en samengestelde kunststof- en rubbercomponenten voor onder andere de automotive- en industriële industrie en farmaceutische verpakkingsmarkt. Hierbij speelt de toepassing van innovatieve rubber-, kunststof- en assemblagetechnologie een prominente rol. De producten die Helvoet levert beantwoorden aan zeer nauwe toleranties en vereisen een hoogwaardige procesbeheersing. Helvoet heeft 520 medewerkers in dienst met een omzet van EUR 62 miljoen. De Helvoet Groep heeft vestigingen in Hellevoetsluis (NL), Lommel (BE) en Loni (India).