Politie Limburg-Noord

Politie controleert snelheid bij wegwerkzaamheden in Venlo


Datum: 24-08-2010
Tijd bericht: 16:20
Plaats: Venlo

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg-Noord heeft dinsdag 73 verbalen gemaakt voor bestuurders die het rode licht negeerden. In de binnenstad van Venlo worden reconstructies uitgevoerd, waarbij wegwerkers vaak in gevaarlijke situaties terecht komen door het verkeer.

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Limburg-Noord voerde dinsdag een rood lichtcontrole uit op de kruising van de Burgemeester van Rijnsingel met de Goltziusstraat en Belletablestraat. Arbeiders zijn ter plaatse bezig met nieuwe bekabeling van de verkeerslichtinstallatie op de kruising. Uit reacties van de wegwerkers kregen de verkeershandhavers te horen dat veel automobilisten het rode licht negeren, waardoor de arbeiders in gevaarlijke situaties verzeild raken bij het oversteken tijdens hun werk.

Het VHT verbaliseerde 73 door het rode verkeerslicht rijdende weggebruikers gedurende vijf uur controle. Een boete voor het rijden door het rode verkeerslicht kost ¤ 160,=.

Door rood rijden is één van de speerpunten waarop de politie extra controleert. Verkeerslichten staan op gevaarlijke of drukke kruisingen en zijn strak ingeregeld om het verkeer zo vlot mogelijk door te laten stromen. 'Doorrijders' die het gaspedaal wat dieper intrappen om nét door rood te schieten, lopen het risico om geconfronteerd te worden met andere weggebruikers die nietsvermoedend bij groen licht oversteken of optrekken.