Ingezonden persbericht


Prestigieuze benoeming Eveline Crone

Per 15 augustus 2010 is prof. dr. Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve ontwikkelings-psychologie, toegetreden tot de Programmaraad voor het Onderwijsonderzoek (PROO).

Onderzoek naar onderwijs

Prof. dr. Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve ontwikkelings-psychologie, lid van de Programmaraad voor het onderwijsonderzoek (PROO)

De Programmaraad voor het onderwijsonderzoek (PROO) financiert wetenschappelijk onderzoek op het terrein van het primair onderwijs, algemeen voortgezet onderwijs, voorbereidend beroepsonderwijs en middelbaar beroepsonderwijs en lerarenopleidingen. Lees meer over de NWO - Programmaraad voor het onderwijsonderzoek.

Eveline Crone (sectie Ontwikkelings- & Onderwijspsychologie) verricht innovatief onderzoek naar hersenprocessen van pubers. Crone is hoofd van het Brain & Development Laboratory (Engelstalig), dat zij zelf heeft opgezet en dat een centrale rol speelt in het neurocognitieve onderzoek. Inmiddels is zij ook toegetreden tot het team van het multidisciplinaire Leiden Institute for Brain and Cognition (LIBC) (Engelstalig).

De Jonge Akademie
Sinds april 2009 is Eveline Crone bovendien voorzitter van De Jonge Akademie van de KNAW. De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van jonge topwetenschappers met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid. De Jonge Akademie organiseert inspirerende activiteiten voor verschillende doelgroepen op het gebied van interdisciplinariteit, wetenschapsbeleid en wetenschap en maatschappij. Lees meer over De Jonge Akademie.

Meer over Eveline Crone

Prof.dr. Eveline Crone vertelt over haar onderzoeksresultaten naar het brein van pubers. En over haar toekomstplannen. Bekijk de video (15 minuten) op NOS.nl: Professor Eveline Crone vertelt over het puberbrein