Gemeente Lopik

GEMEENTE
LOPIK
Onderwerp: Officiële opening Servicepunt Teleweide

Servicepunt Teleweide is een nieuw initiatief dat de aanwezigheid van een P loket van verschillende organisaties terugbrengt in (kleine) kernen. Op woensdag 25 augustus 2010 wordt in de Gerardus Majellaschool (Cabauw) E het eerste Servicepunt Teleweide in de gemeente Lopik geopend. Inwoners kunnen er tussen 14:00 en 16:00 uur terecht om een kijkje te nemen en uitleg te krijgen. Rond 15:30 uur vindt de officiële openingshandeling plaats door R wethouder Ina de Korte.

Servicepunt Teleweide is een loket waar inwoners direct persoonlijk in contact kunnen treden met de deelnemende organisaties. Dit zijn de gemeente Lopik, S Bibliotheek Lek & IJssel, Stichting MEE en Vitras/CMD. Inwoners kunnen contact leggen, vragen stellen én zaken doen via een beeldverbinding. Denk hierbij aan een vergunning aanvragen bij de gemeente, bij de bibliotheek een boek lenen of B een vraag over zorg stellen aan Stichting MEE en Vitras/CMD. Het servicepunt bestaat uit zend- en ontvangstations die geplaatst zijn op een centrale plek in een wat meer afgelegen dorpskern en uit een aantal stations bij deelnemende organisaties. Tussen beide stations kan beeld en geluid worden verzonden, maar E bijvoorbeeld ook ingevulde en ondertekende formulieren. Via dit kanaal kunnen mensen worden begeleid in het verrichten van uiteenlopende aanvragen of administratieve handelingen, waarbij de privacy is gewaarborgd.

R In veel kleinere dorpskernen zijn voorzieningen verdwenen. De afstanden die mensen moeten overbruggen naar het gemeentehuis, de bibliotheek of een thuiszorgloket zijn groter geworden. Deze afstand verkleinen, dat is wat het servicepunt doet. Niet door al deze voorzieningen fysiek terug te brengen in de I dorpskernen, maar door een volwaardig digitaal alternatief te bieden met persoonlijk contact op afstand.

Inwoners kunnen met ingang van maandag 30 augustus 2010 gebruik maken van C Servicepunt Teleweide op drie locaties gedurende de volgende openingstijden:
· Gerardus Majellaschool, Kolfbaan 12, 3411 ES Lopik (Cabauw), maandag en dinsdag van 15:00 tot 16:30 uur en woensdag van 13:30 tot 15:00 uur;
· Bibliotheek Lek & IJssel, Anna van Burenstraat 14c boven, 3411 AJ Lopik, H maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur;
· Gemeentehuis Lopik, Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik, maandag, dinsdag en woensdag van 14:00 tot 17:00 uur.

T In de eerste periode zullen medewerkers aanwezig zijn om inwoners waar nodig te ondersteunen in het gebruik van het servicepunt. Voor Servicepunt Teleweide in Cabauw hebben enkele inwoners zich via Stichting V.O.C.U.S. als vrijwillige begeleider aangemeld.

Postbus 50
3410 CB LOPIK

Raadhuisplein 1
Tel : (0348) 55 99 55
Fax: (0348) 55 15 88




Organisaties die hun diensten ook via Servicepunt Teleweide willen aanbieden, kunnen contact opnemen met Paul van Aalst, projectadviseur Teleweide, telefoon 06 20 56 95 75, e-mail paul.vanaalst@nederlandbreedbandland.nl

Lopik, 10 augustus 2010