Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Laurentien opent Airport Library op Schiphol

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden opent woensdagmiddag 25 augustus de Airport Library op luchthaven Schiphol. De bibliotheek is de eerste ter wereld op een luchthaven.

In de Airport Library kunnen passagiers (digitale) boeken lezen en muziek luisteren. Ook kunnen reizigers verhalen en gedichten downloaden. In het aanbod is bijzondere aandacht voor de Nederlandse cultuur. Zo heeft de bibliotheek onder andere klassieke en actuele Nederlandse vertaalde literatuur, fotoboeken en een beeldzuil waarop korte filmpjes te zien zijn over onder meer kunstenaars, mode en architectuur uit Nederland. De Airport Library is een initiatief van Amsterdam Airport Schiphol en ProBiblio, een dienstverlener voor de openbare bibliotheken in Noord- en Zuid-Holland.

De bibliotheek maakt deel uit van de nieuwe Holland Boulevard, die zich achter de paspoortcontrole bevindt. Op de boulevard bevindt zich onder andere een dependance van het Rijksmuseum, rustruimten en horeca.

Prinses Laurentien is erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibiotheken en voorzitter van de Stichting Lezen & Schrijven.

Noot voor redacties (