Saxion
BR>

vr 20 augustus 2010

Studentenintroductie Saxion met uitgebreid programma

Op woensdag 25 en donderdag 26 augustus aanstaande vindt in Deventer de introductie plaats voor de nieuwe Saxionstudenten. Aan het programma nemen dit jaar ook de internationale studenten van de hogeschool deel. Saxion verwacht circa 500 deelnemers.

Het programma is er op gericht om in korte tijd Saxion en de stad Deventer te ontdekken en te leren kennen, zodat de nieuwe studenten zich snel thuis voelen.

Woensdag staat in het teken van de kennismaking met het Saxion gebouw en alle faciliteiten, die zich daar bevinden. Aan het einde van de dag, voorafgaand aan het openlucht diner, heten locoburgemeester Swart en Saxion-bestuurslid mevrouw Van Oldeniel iedereen van harte welkom.

's Avonds beginnen de studenten in het Luxor Theater met een film. Na de kroegentocht eindigt de avond in De Joffer.

Donderdag is `Deventerdag' en wordt de stad middels een gps-tocht verkend. Daaraan werken Stadsarchief en Atheneum Bibliotheek, Theatercafé Bouwkunde, Filmhuis de Keizer, Deventer Schouwburg, Leeuwenkuil en Openbare Bibliotheek mee.

De informatiemarkt begint om 18.00 uur op de Brink en wordt gevolgd door het introductieconcert. Deze programmaonderdelen zijn zowel voor Saxion als bewoners van Deventer - gratis - toegankelijk.

Tijdens het concert treden de SOA Sisters, Diggy Dex en de Dopeste Familie, 3FM dj Gerard Ekdom en Cookies & Cream op. De studenten sluiten de avond af in Club X.

Saxion, Gemeente Deventer en Stichting Stadsmarketing werken nauw samen om dit evenement, dat jaarlijks groeit, te realiseren.