Ingezonden persbericht


Limburg Festival 2010: met het hoofd in de wolken


- 25 tot en met 29 augustus -

Met het hoofd in de wolken. Dat is het thema van het 28ste Limburg Festival, van woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus 2010. Het programma tekent met zijn 130 voorstellingen voor vijf festivaldagen van onderscheidende kwaliteit. Verrassend, mooi en poëtisch. De voorstellingen hebben één ding gemeen: ze moedigen u aan om te genieten, de waan van alledag te vergeten en te durven dromen.

Straattheater: slagader van het Limburg Festival
Straattheater en theater op bijzondere locaties is de slagader van het Limburg Festival. Er staan dit jaar acht Limburgse premières en één Nederlandse première op het programma. Een dertiental gerenommeerde professionele straattheatergezelschappen laten zich zien in meer dan dertig dorpen en steden in de gehele Euregio. Ze staan garant voor puike theateracts van hoge kwaliteit. En het mooie is en blijft: deze ruim 65 voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Tipje van de sluier van de internationale topprogrammering: uit Frankrijk zijn daar Les Acrostiches, Cie Erectus en Claire. Uit Spanje hebben we topclown Leandre ( en David) aan ons verplicht, uit België waart Die Verdammte Spielerei rond en vanuit Engeland geeft Motionhouse acte de presence.

Roermond partnerstad
Roermond is voor de vijfde keer partnerstad van het festival. Een reeks bijzondere voorstellingen is er te zien gedurende de festivaldagen met als apotheose De Gekleurde Stad op zaterdag 28 augustus. Het (winkelende) publiek kan dan genieten van maar liefst 35 verrassende en ontroerende acts in de sfeervolle binnenstad van Roermond. Nieuw is het jong talent-podium.

Bijzondere voorstellingen Roermond
Twee voorstellingen willen we even apart benoemen. De prachtige familievoorstelling Ganzenbord van Beumer en Drost staat twee dagen in De Oranjerie. De Gehoorde Man van de Vlaamse Kurt Demey/Rode Boom komt twee dagen in het Kruiswegpark te staan. Beide producties oogstten onlangs nog veel succes op Oerol.

Bijzonder theater op bijzondere locaties
Het Limburg Festival programmeert dit jaar meer bijzondere locatievoorstellingen. In Kelpen-Oler, aan het feeërieke Kaufven, staat twee dagen lang het water-danstheater Two sink, three Float van Studio Eclipse. En wat te denken van een poëtische nachtwandeling? Drie kansen om te genieten van het Theater van de Verloren Tijd met Gij zijt bij mij de nacht, vanuit locaties in Ospel, Horn en Herkenbosch.

TOM Cruise
Maasgouw laat zich niet onbetuigd. Voor de tweede maal vaart de TOM Cruise, de Theatrale Ontdekkingsreis Maasgouw, over de wateren van de Maas. Donderdagmiddag 26 augustus vaart de theaterboot van Cascade uit en meert aan in Stevensweert, Wessem en Thorn. Zowel op de boot als aan wal staat u een reeks voorstellingen te wachten. Vanaf 23 juli kunt u reserveren via www.limburgfestival.nl (druk op button TheaterHotel De Oranjerie).

Natuurlijk. Theater !
Voor de 15de maal zijn er de theaterfietstochten Natuurlijk.Theater. In 2010 gaan er drie fietstochten van start, vanuit Echt-Susteren, Roerdalen/Wassenberg en Leudal. In Margraten (Noorbeek) wordt er gewandeld. Prima theater op locatie en een actieve beleving van de natuur gaan hier samen. Het veelal kleinschalig theater op locatie is bij uitstek geschikt voor het hele gezin.

Schuurtjestheater
Het spannende schuurtjestheater is voor de zesde keer onderdeel van het Limburg Festival. In schuren in Grathem en Nederweert treden (jonge) theatermakers op met stuk voor stuk uitzonderlijke voorstellingen. Op twee voorstellingen na, zijn het allemaal premières voor Limburg!

Programma
Het volledige programma verschijnt 23 juli online op www.limburgfestival.nl. Het festivalmagazine is vanaf eind juli verkrijgbaar op ruim 1000 adressen in Limburg, waaronder de VVV's en TheaterHotel De Oranjerie in Roermond.

Reserveren vanaf 23 juli
Veel voorstellingen van het Limburg Festival zijn gratis toegankelijk. Voor een aantal echter moet u - tegen een zeer redelijk bedrag - kaartjes kopen. Het is aan te raden om in verband met het beperkt aantal plaatsen vooraf te reserveren. TheaterHotel De Oranjerie gaat vanaf 23 juli de reserveringen voor het Limburg Festival verzorgen. Reserveer via www.limburgfestival.nl, button TheaterHotel De Oranjerie of bel met de receptie van De Oranjerie: 0475-391491, dagelijks van 9u00 tot 23u00.

Steun
Het Limburg Festival kwam tot stand dankzij de steun van een groot aantal Limburgse gemeenten, de Vrienden van het Limburg Festival en de Provincie Limburg. Dank ook aan de Stichting Elisabeth Strouven en diverse sponsoren.

Dus: van woensdag 25 tot en met zondag 29 augustus. Met het hoofd in de wolken, droom weg tijdens het Limburg Festival!
---