Gemeente Ermelo


Regeldrukvermindering

Informatieavond Regeldrukvermindering
De zes gemeenten in de regio Noord-Veluwe (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten) hebben in 2008 besloten om de regels voor vrijwilligersorganisaties te verminderen. Er is onderzocht welke hinder wordt ondervonden van bestaande wet- en regelgeving. De knelpunten hebben te maken met de betaling van belastingen, het aanvragen van vergunningen en het aanvragen van subsidies. In een kadernotitie zijn voorstellen op papier gezet, die moeten leiden tot afschaffing of vereenvoudiging van overbodige regels. De kadernotie ligt op dit moment bij de gemeenteraden ter goedkeuring. U kunt de kadernotitie ook digtaal raadplegen.

Werkt u bij een vrijwilligersorganisatie?
De Taskforce Regeldrukvermindering wilt u graag op de hoogte stellen van de voorstellen aan de gemeenteraden en horen hoe u hierover denkt. Misschien heeft u vragen of heeft u ideeën over de uitwerking van deze voorstellen nadat de gemeenteraden zich erover hebben uitgesproken. Alle vrijwilligersorganisaties zijn van harte welkom op woensdag 25 augustus in de De Dialoog, Raadhuisplein 4, Ermelo. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot uiterlijk 21.00 uur.

Niet aanwezig maar toch reageren?
Bent u niet in de gelegenheid om naar de informatieavond in Ermelo te komen? Op woensdag 1 september wordt in 't Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg ook een informatieavond gehouden. Kunt u de avonden niet bijwonen, maar u heeft wel vragen of wilt u op de kadernotitie reageren? Wilt u weten wanneer de gemeenteraad in uw gemeente het voorstel van de Taskforce bespreekt? Neem dan contact op met een van de leden van de Regionale Taskforce:

Gemeente

Naam

Telefoon

E-mail

Ermelo

Ruud Oosterveer

0341 - 567359

r.oosterveer@ermelo.nl

Harderwijk

Abbas Lotfolahian

0341 - 411364

a.lotfolahian@harderwijk.nl

Putten

Hans Vooren

0341 - 359664

hvooren@putten.nl

Regio Noord-Veluwe

Alma Knol-van Maanen

0341 - 474438

AKnolvmaanen@regionoordveluwe.nl