Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 16 augustus 2010

GROOTSTE URBAN PROJECTION LIVE OP U-TURM IN DORTMUND TIJDENS RUHR 2010

Op 25 augustus 2010 laten studenten van de Hogeschool van Amsterdam hun interactieve urban projection zien aan de wereld op de U-Turm in Dortmund. Zij krijgen de eer de E-culture fair, onderdeel van RUHR 2010 ­ de culturele hoofdstad van Europa, van 21.00 tot 02:00 uur op spectaculaire wijze af te sluiten. Bezoekers kunnen het gebouw laten dansen met hun bewegingen: de silhouetten worden zichtbaar op de U-Turm*.

Een groep zeer gemotiveerde afstudeerstudenten van de Hogeschool van Amsterdam werkte in opdracht van Virtueel Platform samen met creative producer Jan Scholte en kunstenaar Matthias van Oostrik aan deze grootste urban projection ooit. Hoofdsponsor BeamSystems verzorgt de nodige technische ondersteuning. De studenten van de opleiding Interactieve Media (Joost Buijs, Gerben van Gils, Moritz Wetzig, Carlos Garcia en Tara van der Wel) bouwden sensoren, programmeerden en installeerden voor de urban projection interactieve elementen. Met succes want het resultaat is er een die je zelf zou moeten ervaren én zien. Wie er in Dortmund niet bij kan zijn of wie niet kan wachten, kan alvast een kijkje nemen op: http://vimeo.com/13231345.

De studenten voerden hun afstudeeropdracht uit in het MediaLAB Amsterdam. Dit lab doet onderzoek naar innovatieve interactieve mediaproducten voor en met het bedrijfsleven, de creatieve sector en het onderwijs en maakt onderdeel uit van CREATE-IT applied research (www.create-it.hva.nl). De studenten ontwikkelen op basis van onderzoek demo's, prototypes en werkende conceptproducten, die zij presenteren aan de opdrachtgever(s). In het geval van het U-Turm project leveren de studenten een werkend eindproduct op.

Kijk voor meer informatie over het U-Turm project op: uturm.medialab.hva.nl en voor de E-culture fair: http://www.eculturefair2010.eu/.

*In het centrum van Dortmund ligt het industriële complex Dortmunder U, een voormalige bierbrouwerij. Boven op het dak prijkt, als een enorme kroon, een 9 meter hoge 'U', het beeldmerk van de brouwerij Dortmunder Union.


---

Noot voor de redactie (