Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.15 uur

Utrecht, 25-08-2010

Gestolen fiets aangetroffen

UTRECHT De politie heeft dinsdagmorgen een man aangehouden omdat in zijn pand een fiets werd aangetroffen die als gestolen gesignaleerd stond.

Omstreeks 11.45 uur werd een bedrijf aan de Eendrachtlaan gecontroleerd. Tijdens de controle werd onder andere gekeken of er sprake was van illegale werknemers. In het pand werd op de zolder een fiets aangetroffen die als gestolen gesignaleerd stond. De 33-jarige eigenaar van het bedrijf werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fiets werd in beslag genomen.

Brandstichter aangehouden

UTRECHT - Dinsdagavond heeft de politie in een pand aan de Arkansasdreef een man aangehouden omdat hij brand gesticht had.

Getuigen belden omstreeks 20.30 uur naar de politie omdat men gezien had dat een man brand aan het stichten was in een bedrijfspand aan de Arkanasdreef. Ter plaatse troffen agenten twee getuigen aan die de verdachte, 23-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam, al gepakt hadden. Het complete pand stond onder de rook. Gelukkig kon door snel ingrijpen van de getuigen erger voorkomen worden. De verdachte werd voor verhoor en verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel, veroorzaker rijdt door

UTRECHT Dinsdagavond vond op de Maliesingel een aanrijding tussen een auto en een fietser plaats. Hierbij reed de automobilist door.

Rond 18.15 uur reed een 50-jarige vrouw op haar fiets over de Maliesingel. Plotseling werd de vrouw geschept door een automobilist die met hoge snelheid over de Maliesingel reed. De automobilist keek niet naar de vouw om en reed na de aanrijding gewoon weg in de richting van de Looierstraat. Het slachtoffer raakte gewond en werd naar het UMC in Utrecht overgebracht. Daar werd geconstateerd dat zij in ieder geval haar arm gebroken had en diverse verwondingen had opgelopen.

Op de plaats van het ongeval waren een aantal onderdelen van de auto achtergebleven. De politie trof niet veel later de auto op de Minhof aan. De eigenaar werd opgezocht. Deze verklaarde dat zijn auto gestolen was en hij niet gereden had. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuige(n) van de aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.