Gemeente Hattem

Informatierubriek Gemeente Hattem
ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING Vergunning is verleend voor:
- het houden van een wandelsportevenement `Bos- en Heidetochten' op zaterdag 11 en zondag 12 september 2010 van 07.00 tot 18.00 uur, aan Zwolse Wandel Verenigingen (VZ 16 augustus 2010); - het houden van een buurtbarbecue op het speeltuinterrein aan de Waalstraat te Hattem, op zaterdag 28 augustus van 18.00 tot 01.00 uur, aan de heer G. Rouwenhorst, (VZ 16 augustus 2010). Drank- en Horecawet Op grond van art. 3 van de Drank- en Horecawet is vergunning verleend voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting Kruisstraat 11, eetcafe `t Hattems Stekkie (VZ 18 augustus 2010). Voor nadere informatie: eenheid Publiek & Service, cluster vergunningverlening & handhaving. Bezwaarschrift indienen Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daartegen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. tot en met 7 oktober 2010 ter inzage op het stadhuis. U kunt tegen de beschikking beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. U kunt beroep instellen als u zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en als u als belanghebbende redelijkerwijs niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Het beroepschrift zendt u aan: Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Als u beroep instelt, kunt u ook verzoeken om een voorlopige voorziening (bijvoorbeeld het schorsen van de beschikking). Het verzoek richt u aan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State op bovengenoemd adres. Voor behandeling van uw beroepschrift of uw verzoek wordt door de secretaris van de Raad van State griffierecht geheven. Na indiening van uw beroepschrift ontvangt u hiervoor een rekening. De beschikking wordt pas van kracht nadat op het verzoek is beslist. gen ingevolge de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na bekendmaking (vz) een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. In geval van onverwijlde spoed kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen, bij afzonderlijk schrijven verzocht worden een voorlopige voorziening te treffen. Er dient dan wel een bezwaarschrift te zijn ingediend. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

MINDER, MAAR GOED!

BEKENDMAKING MELDING WET MILIEUBEHEER Het college maakt bekend dat zij een melding op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) heeft ontvangen van dhr. A. Bouwmeester, Dorpsweg 24 in Hattem. De melding betreft het veranderen van eetcafé 't Hattems Stekkie, op het adres Kruisstraat 11. Ter inzage De melding met bijlagen ligt vanaf 26 augustus tot en met 15 september 2010 op werkdagen van 08.00 tot 12.30 uur, op woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en op woensdagavond na telefonische afspraak (tel.nr. 038-443 16 16) voor een ieder ter inzage bij cluster Vergunningverlening & Handhaving. Van gedachten wisselen over gemeentelijke bezuinigingen Heeft u uw ideeën al opgestuurd? Doe dat dan snel! De raad wil graag met u van gedachten wisselen over waar volgens u op moet worden bezuinigd. Stuur uw ideeën naar de raad griffie@hattem.nl en kom op maandag 13 september meepraten tijdens de rondetafelgesprekken (RTG)! U bent vanaf 19.30 uur welkom op het Stadhuis. De gesprekken beginnen om 20.00 uur. De avond eindigt omstreeks 22.00 uur. Houdt u ook de Dijkpoorter in de gaten. Op 1 en 8 september wordt de Kadernota op een heldere en begrijpelijke manier besproken. Mocht u nog geen ideeën hebben, dan kan dit u wellicht helpen! De Kadernota is ook terug te vinden op www. hattem.nl > Inwoners > Organisatie en Bestuur > Raad. Daar leest u ook meer over de rondetafelgesprekken. De suggesties en ideeën die u deze avond aandraagt, worden door de fracties meegenomen in hun meningsvorming over de begroting van volgend jaar. Wat er dus op neerkomt dat u straks in september mee kunt praten over zaken waarmee u volgend jaar, en mogelijk de jaren daarna, te maken kunt krijgen. U bent van harte welkom!

HOORZITTING COMMISSIE VOOR DE BEZWAARSCHRIFTEN De Commissie voor de bezwaarschriften komt op woensdagmiddag 1 september 2010 in een openbare hoorzitting bijeen. Op de agenda staat het volgende bezwaarschrift:
14.15 - 14.45 uur: Bezwaarschrift tegen het collegebesluit van 29 april 2010 inhoudende de beslissing op een planschadeverzoek.

BOUWEN AANGEVRAAGDE VERGUNNINGEN Bouwvergunning is aangevraagd voor:
- het gedeeltelijk vergroten van een uitvaartcentrum, Van Galenstraat 5. VERLEENDE VERGUNNINGEN Sloopvergunning is verleend voor: - het geheel slopen van een woning, Apeldoornseweg 31 (VZ 12-08-2010). Voor nadere informatie: eenheid Publiek & Service, cluster vergunningverlening & handhaving. Bezwaarschrift indienen Personen die door het besluit rechtstreeks in hun belang zijn getroffen, kunnen daarte-

WET GELUIDHINDER ­ KENNISGEVING BESLUIT Het college maakt, gelet op art. 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat zij op grond van art. 83, lid 2 van de Wet geluidhinder, juncto artikel 110a, lid 5 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde verlenen voor de nieuw te bouwen woningen aan de Hoopjesweg in Hattem. De beschikking ligt vanaf 26 augustus 2010

Uittreksel GBA aanvragen?.... Kijk op www.hattem.nl in het Digitaal Loket






---- --