Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 24-08-10



Bart van der Lee tekent bij Snowstar Records
Utrechts indie-label Snowstar Records komt na de successen van Kensington en I Am Oak met een nieuwe artiest: Bart van der Lee. Zijn album 'Between Tall Pine Trees (Sadness & Thunder)' zal 17 september in de winkels liggen.

Bart van der Lee is een singer-songwriter uit Utrecht, maar groeide op in de Filippijnen, Thailand en Kenia. In Kenia krijgt hij voor het eerst interesse in het maken van muziek door het spelen op zijn moeders gitaar. Op zijn dertiende keerde Bart samen met zijn ouders terug naar Nederland, waar hij tijdens zijn studie Illustratie in eigen beheer zijn debuutalbum en een gedichtenbundel uitbrengt. Na zijn afstuderen aan de kunstacademie volgen nog een EP en een single; twee opmaten voor wat nu in 2010 het album 'Between Tall Pine Trees (Sadness & Thunder)' is geworden.

De stijl en kleur van het album zijn opgebouwd uit onderdelen van zijn muzikale voorbeelden: de diepe stem van Tom Waits, de pure arrangementen van Johnny Cash' American Recordings, de voorliefde voor de duistere kant van het bestaan van Nick Cave en de omvangrijke baard van Bonnie 'Prince' Billy.

Toonaangevend Utrechts indie-label Snowstar Records brengt het album op vrijdag 17 september uit. Naast de gewone uitgave, wordt er ook een limited edition van 150 stuks gereleased, bestaande uit een handgemaakte verpakking die naast de cd onder andere een 24-pagina booklet bevat. De cd-presentatie op zondagmiddag 19 september vindt plaats in EKKO, met gastoptredens van The Subhuman (NL) en Tim Holehouse (UK). Vanaf vrijdag 17 september is het album verkrijgbaar in de betere popspeciaalzaken en op www.snowstar.nl.

URL's: www.snowstar.nl
www.bartvanderlee.com
www.myspace.com/bartvanderlee
www.ekko.nl


---


*

Ingezonden persbericht