Ingezonden persbericht



-PERSBERICHT-

25 augustus 2010

D.I.O. verwelkomt tien nieuwe formuleleden

D.I.O., de zeer succesvolle en snel groeiende winkelformule voor zelfstandige drogisterijen, opent en heropent dit jaar heel wat winkels. Op dit moment telt D.I.O. ongeveer 170 winkels verspreid over het hele land. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze echte buurtdrogisterij. De D.I.O. drogist kent zijn klanten vaak persoonlijk en maakt dus tijd voor een praatje. Daarnaast heeft de D.I.O. drogist een uitgebreid assortiment, inclusief het kwalitatief hoogstaande huismerk Idyl dat zeer voordelig is.

Ondanks de huidige economisch zware tijden blijft D.I.O. groeien. Dit komt deels omdat de relatief goedkope D.I.O. winkelformule aantrekkelijk is voor jonge, startende ondernemers. Maar ondernemers hebben bij D.I.O. ook alle ruimte om hun winkel naar eigen inzicht in te richten. En dat slaat aan. Alleen al in de eerste helft van 2010 zijn er tien nieuwe winkels geopend en nog eens zeven winkels heropend.

Frank Tijssen en Jeanette Heemskerk openden 2 augustus jl. een D.I.O. drogisterij in Moergestel. "Ik hoorde van D.I.O. dat de winkel te koop stond. Het is een voormalig UED-winkel geweest van familie Kemps. Het was een echt familiebedrijf en de vaste klanten van familie Kemps waren dan ook teleurgesteld dat ze stopten met de winkel. Ze waren daarom extra nieuwsgierig wie de nieuwe eigenaar zou worden. Gelukkig is D.I.O. een echte buurtdrogisterij die persoonlijk advies kan geven aan de klanten. Dat is ook een van de redenen waarom wij voor de D.I.O. formule hebben gekozen,' aldus Frank Tijssen.

D.I.O. helpt ondernemers bij het openen of heropenen van hun winkel. Van begin tot eind staat D.I.O. de ondernemer bij. De afdeling Retailondersteuning helpt met het (her)inrichten van de winkel. Daarnaast zorgt de Communicatieafdeling voor het specifiek op maat gemaakte reclamemateriaal voor de drogist. Er wordt altijd gekeken naar wat de ondernemer wil en vervolgens gaan de openingscoördinator en de verbouwingscoördinator aan de slag. Samen met de ondernemer, in goed overleg.

En bij deze (her)openingen blijft het niet. D.I.O. heeft de ambitie om deze groei ook de komende jaren door te zetten. De opening van D.I.O. drogisterij Moergestel past goed in deze ambitie. D.I.O. verwacht in 2012 de 250ste D.I.O.-winkel te openen.
---