Socialistische Partij

SP definitief naar Amersfoort

25-08-2010 * Partijvoorzitter Jan Marijnissen en penningmeester Rosita van Gijlswijk hebben gisteren het eerdere besluit van het partijbestuur en de partijraad om het partijhoofdkantoor te verhuizen van Rotterdam naar Amersfoort officieel bekrachtigd. Het pand aan de Snouckaertlaan in Amersfoort wordt het nieuwe onderkomen van de partij.

In aanwezigheid van een notaris, de verkopende partij en voorzitter Jan Marijnissen tekent penningmeester Rosita van Gijlswijk de koopovereenkomst.

Jan Marijnissen: 'Dit is een historische dag voor de partij. Vanaf 1977 hebben we in Rotterdam gezeten, vanaf volgend jaar zal dat Amersfoort worden. We krijgen een fantastisch mooi, ruim pand waar we alle werkzaamheden weer onder één dak kunnen brengen. Amersfoort ligt erg centraal, en ons pand bevindt zich op loopafstand van het station, en is ook met de auto vanuit het hele land goed bereikbaar. Het voormalige Rabo-bankgebouw wordt het komend jaar helemaal gerenoveerd en klaar gemaakt voor al ons werk. Het nieuwe pand symboliseert de blakende gezondheid van de partij.'

Architectenbureau de Twee Snoeken uit Den Bosch is al in de weer met schetsen van indeling, uitstraling en benutting van het gebouw. Bouwbedrijf Schoonderbeek uit Amersfoort zal voor de uitvoering zorgen.