Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Accor Hotels Nederland gaat samenwerken met ROC Aventus

Amsterdam, 25 augustus 2010 - Accor Hotels Nederland en ROC Aventus ggaan samenwerken. Human Resources Directeur Geert Jan Eissens van Accor Hotels Nederland en de Voorzitter van het College van Bestuur van ROC Aventus, Heimen van Andel, ondertekenden een strategische samenwerkingsovereenkomst. Hierin spreken ze af te gaan samenwerken in de periode 2010 tot en met 2013. Het doel van de samenwerking is kwaliteitsverbetering en innovatie van het MBO onderwijs van ROC Aventus, maar ook het uitwisselen van kennis, resultaten van onderzoeken en studenten tussen ROC Aventus en Accor Hotels Nederland.

Betere opleidingen door participatie van Accor Hotels Nederland De samenwerking richt zich onder meer op de volgende punten:


- Studenten van ROC Aventus kunnen stage lopen (nationaal/internationaal) in de hotels van Accor om het geleerde in de praktijk te brengen en om praktijkervaring op te doen.
- Ook docenten van ROC Aventus kunnen op een korte stage waardoor de docenten op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de hotelmarkt.
- Medewerkers van Accor Hotels geven gastcolleges bij ROC Aventus zodat de Aventus-studenten uit de eerste hand kunnen leren van realistische cases.

Door de samenwerking tussen ROC Aventus en Accor Hotels Nederland krijgt de kwaliteit van de opleidingen van ROC Aventus een positieve impuls. Het gevolg is dat de Aventus-studenten goed voorbereid zijn op de arbeidsmarkt. Daarnaast zorgt de samenwerking tussen beide partijen voor een goede kwalitatieve en kwantitatieve instroom van gediplomeerde werknemers bij de hotels van Accor.

Accor Hotels Nederland is met 37 hotels een grote werkgever in de hotelbranche. Met een omvangrijk aanbod van hotelmerken, zoals bv. Sofitel, Novotel, Mercure, ibis en Etap - beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget hotels.

ROC Aventus biedt in totaal zo'n 200 MBO opleidingen aan in Apeldoorn, Deventer en Zutphen, waarvan 23 opleidingen in de sector Horeca, Toerisme en Recreatie.

////////////////////

Over Accor

Accor, 's werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.100 hotels en bijna 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio van hotelmerken - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons, Etap Hotel, Formule 1, hotelF1, Motel 6 en aanverwante activiteiten zoals Thalassa sea & spa en Lenôtre - beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor haar klanten ruim 40 jaar kennis en ervaring.

In Nederland biedt Accor Hotels haar gasten een brede keuze uit 37 hotels, van het luxe tot het budget segment: 2 Sofitel hotels waaronder het prestigieuze Sofitel Amsterdam The Grand,
1 MGallery hotel - The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hotels, 11 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 Etap hotel en 2 Formule 1 hotels.

////////////////////