Watersportverbond - KNWV

Nog enkele plaatsen vrij voor symposium over "AIS"

woensdag 25 augustus 2010

Tijdens de Hiswa te Water in IJmuiden zal onder auspiciën van het Nederlands Platform voor Waterrecreatie een symposium worden gehouden met als onderwerp: Hoe veilig vaart u met het Automatische
Identificatie Systeem (AIS)? Er zijn nog een aantal plaatsen
beschikbaar!

AIS Inland transponder - foto S.J. de Waard/Creative Commons AIS is een systeem gebaseerd op transponder-technologie waarmee de veiligheid van scheepvaart op zeeën en het binnenwater verhoogd wordt. Het
AIS-systeem is al geruime tijd in gebruik bij de beroepsvaart, maar wordt in toenemende mate door pleziervaart aangeschaft.

Tijdens het symposium wordt de vraag beantwoord of het voor de pleziervaart op binnenwater en (ruim) buitenwater wenselijk of noodzakelijk is zich via AIS, dan wel een (actieve) radarreflector kenbaar te maken aan de omringende scheepvaart.

Het symposium is bedoeld voor iedere zeiler en motorbootvaarder die op ruime (binnen-)wateren vaart en gebruik maakt of wil maken van dit veiligheidssysteem.

Het symposium zal plaatsvinden op zaterdag 4 september van 10.00 tot 13.00 uur in het Holiday Inn IJmuiden Seaport Beach, met uitzicht op de Hiswa te water.

Programma
09.30 Ontvangst met koffie in de foyer op de vierde verdieping; het symposium vindt plaats in de Van Speykzaal
10.00 Opening door Roel Roeten, voorzitter Nederlands Platform voor Waterrecreatie
10.05 Yugo Baya (Shiptron): hoe maakt u een juiste keuze voor een geschikte AIS?
10.30 Peter Verburg (Kustwachtcentrum): AIS en de gevolgen voor de veiligheid op zee
10.55 Ivo ten Broecke (Rijkswaterstaat): AIS voor de beroeps- en recreatievaart op binnenwater
11.25 Pauze
11.45 René Westerhuis (Zeilen) radarreflectoren
12.10 Liekele de Jong (Seawink): passieve of actieve radarreflector? 12.30 Panel van bovenstaande sprekers discussieert met publiek onder leiding van Joop Brinkbaumer (Nederlandse Vereniging van Toerzeilers) 13.00 Einde programma
Wijzigingen voorbehouden

Inschrijving
Inschrijving voor het symposium geschiedt door overmaking van ⬠20,= per persoon op rekeningnummer (2549824) t.n.v. Nederlands Platform voor Waterrecreatie, onder vermelding van âSymposiumâ en uw e-mailadres. U ontvangt nadere informatie over het symposium en na afloop een handout via e-mail. De inschrijving sluit op 28 augustus 2010.

Nadere informatie kunt u krijgen via Michelle Blaauw bij de KNRM in IJmuiden via telefoonnummer 0255 548454.

Het Nederlands Platform voor Waterrecreatie is een samenwerkingsverband van ANWB, Watersportverbond, BBZ, FNOV, Hiswa, KNRM, Reddingsbrigade, KNMC, KNSB, NKB, NOB, NVvT, NWB, Scouting, Sportvisserij Nederland, TKBN, Wadvaarders en KNRB.

Foto: AIS Inland transponder - S.J. de Waard/Creative Commons