Henk-Jan Nanninga wint Master Thesis Award Accountancy 2010

25/08/2010 13:39

Ernst & Young

Henk-Jan Nanninga wint Master Thesis Award Accountancy 2010 van Ernst & Young

Rotterdam, 25 augustus 2010 - Gisterenavond heeft Henk-Jan Nanninga van de Rijksuniversiteit Groningen de Master Thesis Award Accountancy 2010 ontvangen voor zijn scriptie Marking-to-Market or Marking-over-the-Market? The Influence of Measurement of Financial Instruments at European banks on Procyclicality. Juryvoorzitter Auke de Bos: "Het onderwerp van de scriptie is zeer actueel en praktisch relevant , Henk-Jan komt met een knappe analyse van de relatie tussen verslaggeving van banken en de economische crisis, een studie waar de deskundigen ook nog wat van kunnen leren"

Ernst & Young reikte de Master Thesis Award gisteren voor de vijfde keer uit. De award is bedoeld voor masterstudenten accountancy die hun scriptie hebben geschreven tussen 1 juli 2009 en 1 juli 2010. Uit de inzendingen zijn uiteindelijk zes kandidaten genomineerd, die gisteren tijdens een enerverend programma om de titel streden. De kandidaten kregen twee minuten de tijd om hun scriptie toe te lichten, waarna zij door een mede-kandidaat werden ondervraagd over het onderwerp. In een slotbetoog van 1 minuut probeerde iedere kandidaat de jury (prof. Auke de Bos, dr Luc Quadackers en prof. Martin Hoogendoorn) te overtuigen van het feit dat zij de prijs moesten winnen.

Henk-Jan Nanninga studeerde economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en deed zijn master in Accountancy. Met zijn scriptie over de invloed van de waardering van financiële instrumenten door banken en de invloed op economische trends, studeerde hij cum laude af. Met de Award wint hij een geldprijs van 3.000,- euro. Henk-Jan: "Ik was verrast door de professionele opzet van de avond en onder de indruk van de kwaliteit van de andere kandidaten. Daarom was ik totaal overdonderd toen de jury mij tot winnaar uitriep. Hoewel ik mijn studie filosofie nog zal afronden, hoop ik dat dit een start is van een glansrijke carrière in de accountancy."

De tweede en derde prijs gingen naar Joes van 't Leven (invloed van cultuur op gedrag van accountants, afgestudeerd aan Nijenrode) en Raymond Swager (winststuring bij scholen, afgestudeerd aan de Vrije Universiteit). Zij wonnen daarmee een geldbedrag van respectievelijk 2.000 en 1.000 euro.