Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 16 augustus 2010

De Waterratten zoeken voedsel in de natuur

In het Ilperveld is van alles te beleven(7-12 jaar)

De Waterratten gaan op woensdag 25 augustus van 13.30 tot 15.30 uur onderzoeken wat er allemaal eetbaar is in de natuur. Natuurlijk gebruiken we daarbij de boot, want dan kom je op spannende eilandjes zoals het Braamstuk.

Veel dieren in het Ilperveld leven van de planten die er groeien. Vandaag gaan we kijken welke er ook voor ons eetbaar zijn. Weet je bijvoorbeeld dat een stukje van de lisdodde (die je waarschijnlijk "rietsigaar" noemt) zoet smaakt? We verzamelen ook planten en gaan er met verf een kunstwerk van maken. Kunnen ze thuis ook zien hoe leuk natuur is. Op natte plekken zoeken we het heerlijk ruikende watermunt. Als we het vinden gaat het mee om er als afsluiting van de middag een heerlijk kopje thee van te zetten.

Zin om mee te gaan? Jeugdclub De Waterratten is voor iedereen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar die natuur leuk vindt en van aanpakken houdt. Je bent van harte welkom in het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Deelname kost ¤ 4,50, een seizoenskaart waarmee je twaalf keer kunt deelnemen ¤ 65,00. Beschermers betalen ¤ 50,00. Aanmelden is verplicht en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland op tel. 088-006 44 55. Trek warme (regen)kleding aan en waterdichte schoenen of laarzen.