Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 25 augustus

Alkmaar, 25-08-2010 o 15.00 uur

Getuigenoproep zware mishandeling

Alkmaar, dinsdag 24 augustus

Een 20-jarige jongen uit Alkmaar is dinsdagochtend rond 02.00 uur zwaar mishandeld op het Waagplein. Een jongen en een meisje die op het Waagplein zaten hadden woorden met elkaar. Een groepje wat ook op het plein aanwezig was bemoeide zich ermee, en begon op de jongen in te slaan. Vrienden van de jongen die zagen dit en schoten hem te hulp. Zijn 20-jarige broer werd hierbij zodanig mishandeld dat hij naar het ziekenhuis moest. Hij heeft mogelijk hersenletsel opgelopen en ernstig voetletsel. Waarschijnlijk zit hij 6 tot 8 weken aan een rolstoel gekluisterd.

Ondanks dat ergoede camerabeelden zijn, is de politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van deze ernstige mishandeling. Heeft u informatie dan kunt u contact opnemen met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsendieven aangehouden

Enkhuizen, dinsdag 24 augustus

Een 21-jarige man uit Enkhuizen en een 25-jarige man uit Opperdoes zijn dinsdagavond rond 20.15 uur aangehouden op de Lindenlaan. De politie kreeg een melding van een getuige die zag dat twee mannen bij winkelcentrum Streekhof een fiets aan het tillen warne. Deze zetten zij achterin een bestelauto. Net daarvoor had de eigenaar van de fiets gemeld dat zijn fiets gestolen was. Een agent maakte een zoekslag naar de bestelauto en zag bij de rotonde Kastanjelaan/Lindenlaan. De auto stopte bij het tankstation aan de Lindenlaan. De agent vroeg de mannen die in het voertuig zaten zich te legitimeren. Zij voldeden beiden aan het doorgegeven signalement. Achterin de laadbak van de auto bleek inderdaad een fiets te liggen. De fiets was op slot. Het sleuteltje hadden de mannen niet. Zij gaven aan de fiets zojuist van iemand gekocht te hebben voor 20 euro. De 21-jarige en 25-jarige man werden aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Zij werden overgebracht naar het bureau in Hoorn.

Brand in duingebied

Bergen aan Zee, dinsdag 24 augustus

In het duingebied bij Bergen aan Zee woedde dinsdagmiddag een fikse brand. De brandweer kreeg rond 16.00 uur melding van een brandlucht. Langs een zandpad ten westen van de Uilenvangersweg bleek een gebied van 100 bij 100 meter duin en bosschage in brand te staan. De brandweer had het vuur snel onder controle en gaf rond 17.00 uur het sein brand meester.

Straatroof: getuigen gezocht

Hoorn, dinsdag 24 augustus

Een 15-jarig meisje uit Hoorn is dinsdagavond rond 23.30 uur beroofd van haar telefoon op de Torenwachter. Het meisje kwam uit de richting van de Nachtwachter in de richting van de Poortwachter. Zij was aan het bellen met een vriendin toen er ter hoogte van de scholen een scooter aan kwam met twee jongens erop. De scooter reed in tegengestelde richting en kwam terug. De bestuurder wurmde zich tussen de stoep en de fietsster. Zij kreeg een zet en moest daarom met twee handen haar stuur beetpakken. Op dat moment werd haar mobiel uit haar handen gerukt. De scooter verdween in de richting van de Poortwachter. Op de scooter zaten twee jongens van 17 à 18 jaar met een Turks/Marokkaans uiterlijk. De ene had een vest aan met een grove ruit en had een capuchon op. De ander droeg een grijs vest.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Torenwachter iets verdachts gezien rond bovengenoemd tijdstip? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor mishandeling

Blokker, dinsdag 24 augustus

Een 47-jarige man uit Zwaag is dinsdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden in zijn woning. Zijn ex-vriendin stond bij de school van hun kinderen te wachten toen zij werd aangevallen door de man. Hij sloeg haar met de vuist op haar voorhoofd en de vrouw werd de bosjes ingegooid. Hij bedreigde haar ook. Omstanders haalde de man bij de vrouw vandaan. De man reed weg in zijn auto en de vrouw belde de politie. De man werd in zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Drankrijder

Den Helder, woensdag 25 augustus

Een 21-jarige beginnend bestuurder uit Den Helder werd woensdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Middenweg. De man blies 425 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurder is 90 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 350 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Aanhoudingen voor poging inbraak

Zwaag, dinsdag 24 augustus

Een 14-jarige en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Zwaag, zijn dinsdagavond rond 23.10 uur op de Korenbloem. De politie kreeg rond 23.00 uur een melding dat een aantal jongens het glas bij een supermarkt probeerden te rammen. Agenten gingen direct richting de supermarkt en zagen jongens wegrennen in de richting van de Opgang. De jongens renden een steeg in en de agenten zetten te voet de achtervolging in. De twee werden ingesloten doordat een andere agent van de andere kant de steeg in kwam. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De ruit naar de ondergrondse parkeergarage bleek vernield te zijn. Deze garage leidt naar de winkels die in de supermarkt gevestigd zijn.

Auto belandt in greppel

T Zand, dinsdag 24 augustus

Een 19-jarige automobilist uit Callantsoog belandde dinsdagavond rond 19.40 met zijn auto in de greppel nadat hij werd aangereden op de Rijksweg. Een 30-jarige automobiliste uit Anna-Paulowna wilde vanaf de parallelweg linksaf de Rijksweg op rijden. Zij verzuimde hierbij voorrang te verlenen aan de 19-jarige automobilist, die in de richting van Den Helder reed. De vrouw reed de auto van de 19-jarige man in de flank aan. Deze auto raakte hierdoor in de slip, belandde links in de berm, sloeg over de kop en kwam tot stilstand in de greppel. De 19-jarige man werd ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis.