Rechtbank Utrecht


Werkstraf voor ontucht met dochter

25 augustus - De rechtbank in Utrecht heeft een 58-jarige vrouw veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur wegens ontucht met haar minderjarige dochter.

De handelingen vonden waarschijnlijk in 1997 plaats. De dochter van de vrouw was toen veertien jaar oud. De dochter deed in 2008 aangifte. De moeder gaf toe dat ze in januari 1997 in Houten twee keer seksueel contact met haar dochter heeft gehad, dat onder meer bestond uit het binnendringen van de vagina van haar dochter met haar vinger.

De rechtbank oordeelde dat de vrouw door tot twee maal toe haar dochter seksueel te misbruiken een ernstige inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke en geestelijke integriteit van haar dochter. De rechtbank neemt aan dat de psychische klachten van de dochter mede veroorzaakt zijn door dit seksuele misbruik.

De rechtbank heeft ook de persoon van de verdachte gelet. De moeder was ten tijde de gepleegde seksuele handelingen enigszins verminderd toerekeningsvatbaar: ze was verward en radeloos en verkeerde in een heftige gemoedstoestand, schreef de psycholoog in zijn rapport over de vrouw. Het recidivegevaar is zeer laag.

Bron: Rechtbank Utrecht Datum actualiteit: 25 augustus 2010 Naar boven