Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Harde aanpak overlast Oleanderplein

Deelraadsvoorzitter Seyit Yeyden: ''Dit mogen we nooit accepteren.''

Op en rond het Oleanderplein zijn maatregelen getroffen om de veiligheid te versterken. De politie houdt voorlopig 24-uur per dag toezicht, er wordt preventief gefouilleerd, er komt een extra (mobiele) toezichtscamera en de Stadsmarinier opent er zeer spoedig een kantoor.

De aanleiding voor deze maatregelen is de schietpartij vorige week in de Oleanderstraat waarbij een 45-jarige vader en zijn 19-jarige zoon zwaargewond raakten nadat de vader een man had aangesproken wegens wildplassen. Inmiddels heeft de politie twee verdachten aangehouden.

Deelraadsvoorzitter Seyit Yeyden en burgemeester Ahmed Aboutaleb hebben hun afschuw uitgesproken over het schietincident en over het asociale gedrag van een groep personen op het plein. ''Dit mogen we nooit accepteren, het is schandalig. We zetten alle wettelijke middelen in om hier een eind aan te maken,'' zegt Yeyden.

De voorzitter van de deelgemeente Feijenoord is inmiddels een paar keer op visite geweest bij de familie van de slachtoffers. Afgelopen vrijdag is ook burgemeester Aboutaleb op bezoek geweest bij het getroffen gezin. De burgemeester heeft hierbij zijn walging uitgesproken over de schietpartij.

De deelgemeente Feijenoord hield donderdag een bewonersavond om buurtbewoners te informeren over de extra veiligheidsmaatregelen op en rondom het Oleanderplein. Daarbij heeft voorzitter Seyit Yeyden toegezegd dat er over drie weken weer een bewonersavond wordt gehouden. Dan wordt het plan van aanpak voor het Oleanderplein gepresenteerd.

Extra maatregelen Oleanderplein:


- 24 uur per dag surveillance op en rond het Oleanderplein


- Preventief fouilleren


- Mobiele camera op het Oleanderplein


- Stadmarinier opent een kantoor aan het Oleanderplein