Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 25-08-2010

Tractorbestuurder zwaargewond bij verkeersongeval in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG: Een 25-jarige man uit Wijk en Aalburg is dinsdagavond zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval.

Hij bestuurde kort voor 20.30 uur op een erf aan de Maasdijk een tractor met een oplegger met betonplaten. Door onbekende ooraak is die combinatie gaan scharen en kwam de bestuurder onder de tractor terecht. Politie, brandweer, ambulance rukten direct uit, korte tijd later kwam ook personeel van een traumahelikopter ter plaatse voor medische bijstand. Met behulp van enkele kranen konden de tractor en oplegger overeind gezet worden en het slachtoffer kort voor 22.30 uur uit zijn benarde situatie worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg vervoerd. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. (AvdH)

Hennepteam ruimt kwekerij en drogerij in Oosterhout

OOSTERHOUT: Vanmorgen zijn in Oosterhout een hennepkwekerij en een hennepdrogerij aangetroffen. De politie kwam de twee adressen op het spoor na meldingen via Meld Misdaad Anoniem (080-7000).

Agenten van het hennepteam hebben vanmorgen in een woning aan de Sterkenburg een hennepkwekerij aangetroffen. Op zolder stonden circa 185 planten. In de woning werd een 36-jarige man uit Dongen
aangetroffen die daar verbleef en kennelijk de planten verzorgde. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in naar de andere betrokkenen bij deze kwekerij.

Het hennepteam vond vanmorgen verder op de zolder van een woning aan de Krommebeemd een hennepdrogerij. Er werd naar schatting 20 a 30 kilo aan henneptoppen aangetroffen. Een exacte weging moet nog plaats vinden. De bewoonster en haar ex man die op bezoek was, werden aangehouden.

Politie onderzoek mogelijke computervredebreuk

WERKENDAM: De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van de aangifte van de gemeente Werkendam van computervredebreuk. Volgens de aangifte zou een 55-jarige medewerker van de gemeente mogelijk met hulp van een tweede persoon zich hieraan hebben schuldig gemaakt.

Vanmorgen is op twee adressen, een woning en een bedrijfspand, onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking ingesteld. Hierbij zijn diverse gegevensdragers, waaronder computers, in beslag genomen. Deze zaken worden door de digitale recherche onderzocht. Afhankelijk van de resultaten van dit onderzoek zal in overleg met het Openbaar Ministerie worden besloten over de voortgang en het eventueel horen van (een) verdachte(n).

Auto weggenomen bij woninginbraak

KAATSHEUVEL: Vanmorgen is omstreeks 07.40 uur een inbraak ontdekt in een woning aan de Prinses Beatrixstraat. De daders hebben zich de toegang verschaft middels een toiletraampje te openen. In de woning werden de sleutels van een wit BMW 535 sedan gevonden, met het kenteken 93ZFDZ. Deze auto werd vanaf de oprit gestolen. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld. Van de gedupeerde eigenaar is een aangifte opgenomen. De auto staat internationaal gesignaleerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 25-08-2010 16:12 | © Regio Midden en West Brabant |